Bilde over - fra venstre Kris Skaugvoll, Hostess, i midten GG Bottenbley, Bartender/PartyQueen og til høyre Alex Mateus Kindgren, daglig leder.
Eplesmak i cocktails gir en balanse mellom det friske og det søte. Det har gjort Jack Apple til en favoritt blant mange cocktailentusiaster.
På Andre til høyre, en av Oslos mest populære cocktailbarer, skapes det ikke bare magiske drinker, men også magiske øyeblikk. Daglig leder, Alex Mateus Kindgren, beskriver baren som en oase hvor gjestene får følelsen av å være på et nachspiel i et kjøkken eller stue – bare med cocktails i verdensklasse.
– Det er som en hjemmefest med venner. Vi ønsket å gjenskape den følelsen på en cocktailbar, og derfor er baren plassert innerst i lokalet. Gjestene må vandre gjennom rommet, som gir en mer intim og avslappet atmosfære, sier Alex.
I dag er Andre til høyre både en lokal favoritt, og har også fått internasjonal anerkjennelse gjennom omtaler på “50 Best Discovery."
En smak av verden
En annen internasjonal suksess er Jack Apple. Det er Jack Daniel's Tennessee Whiskey tilsatt eplelikør laget på ekte epler, spesifikt en kombinasjon av Granny Smith, McIntosh og Red Delicious. Jack Apple tok verden med storm under lanseringen i fjor, og ble raskt en av verdens mest solgte smaksatte whiskyer.
– Jeg var skeptisk til produktet før jeg prøvde det. Vi gjør mye fruktsmaker selv, men Jack Apple har tydeligere smak av eple enn hva vi klarer å hente ut fra eplekonsentrat eller juice. Duften er det første du møter i en cocktail, og det lukter fantastisk av eple når du bruker Jack Apple i drinken, mener Alex Mateus Kindgren.
En naturlig favoritt i Norge
Hun mener det alltid har vært populært med eplesmak i Norge, med mye eplecider og juicer tilgjengelig. Alternativene er mange på både eplesorter og produkter slik at du kan være både kreativ og skape mye variasjoner i cocktailene.
– Jack Apple bidrar med god balanse når kunder ønsker en cocktail som verken er for søt eller for sur, sier Alex.
Et helt smaksunivers
Her avslører hun også en liten hemmelighet: til Andre høyre bruker en del saline (salt) i drinkene for å fremheve de riktige smakene. Det kan sammenliknes med at salt kan hjelpe å fremheve smaker i ulike matretter. I cocktails med honning eller bitter legger bartenderen alltid til en liten dæsj salt – det kan gjøre underverker i en god cocktail.
– Nordmenn har fortsatt en noe begrenset erfaring med cocktails. Vi jobber mye med å introdusere nye smaker og det er større etterspørsel etter det nye. Gjestene våre har en forventning til høy kvalitet på cocktailer og er mer nysgjerrige. Det er bra for vår visjon. Det handler om å gi gjestene opplevelser av nye smaker, sier Alex Mateus Kindgren.
Her er gode favorittoppskrifter fra Andre til høyre på både kalde og varme (!) drinker med Jack Apple
Triple Treat
4 cl Jack Daniels Apple
4 cl eplejuice av høy kvalitet
Norsk, tørr cider
Bruk et stort vinglass og fyll det med din favoritt-type is. Rør rundt og pynt med en fersk epleskive.
Appley Ever After
2cl Jack Daniels Apple
2cl sour eplelikør
2cl fersk sitronjuice
3cl enkel sirup
2cl eggehviter
4-5 blader med salvie
Rist alle ingrediensene sammen uten is. Tilsett is i shakeren og sil dobbelt over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med salvieblader.
Granny Smith (en Old Fashioned Twist)
4cl Jack Daniels Apple
1 barskje med lønnesirup
3 dråper med kardemommebitter
1 dråpe saltløsning
Rør med is. Sil over i et glass med store isbiter. Pynt med et stort epleskall.
Hot Body! (warm & cozy)
4cl Jack Daniels Apple
2cl sitronjuice
3cl varmt vann
2cl eplejuice av høy kvalitet
2 spiseskjeer med norsk honning
1 klype salt
2 kanelstenger
Tilsett ingrediensene i en liten kjele og la det koke opp. Sett på lav temperatur i 15 minutter. Serveres varmt og rør med en kanelstang. Det kan lages i store mengder og la småkoke i flere timer - jo lengre, jo mer smakfullt blir det!.