Bilde over > De ansatte i Grimstad, med grunder Odd Nelvik i spissen, feiret gullmedaljene med kake.
Det Norske Brenneri har nok en gang markert seg på den internasjonale brennevins-arena. Under den prestisjetunge World Whisky Masters 2025 i London ble to utgivelser fra Eiktyrne whisky tildelt gullmedaljer, i konkurranse med noen av verdens fremste whiskyprodusenter.Eiktyrne Triple French Oak – «rik, fruktig og lett tørr»
Eiktyrne Quadruple Batch 4 – «tørr, frisk og gressaktig»
World Whisky Masters samler bransjens mest erfarne eksperter til blindsmaking av whiskyer fra alle verdenshjørner. Årets konkurranse inkluderte sterke bidrag fra blant annet Skottland, Taiwan, India, Japan og Australia.

– Vi er stolte og ydmyke over at Eiktyrne får slik anerkjennelse blant verdenseliten. Det viser at norsk whisky virkelig har modnet, og at vår satsing på smaksmangfold og kvalitet bærer frukter, sier grunder og styreleder ved Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik
Eiktyrne-serien er utviklet for å vise bredden i norske råvarer og fatlagring. Ved å eksperimentere med blant annet franske eikefat, ulike batcher og lokal tilnærming til produksjon, har vi skapt et uttrykk som er både unikt og i takt med moderne whiskyinteresse.
– Det er inspirerende å se at dommerne fremhever både rikhet, friskhet og kompleksitet i de norske uttrykkene. Dette gir oss motivasjon til å fortsette å utforske hva norsk whisky kan være, sier master blender Jon Bertelsen.
Norsk whisky er ikke lenger en kuriositet – den er i ferd med å bli et seriøst kvalitetsalternativ på verdensmarkedet. Dobbel gull til Eiktyrne er et tydelig bevis på det, sier en stolt master blender og legger til: -Vi streber stadig etter det perfekte. Og neste utgivelse må selvsagt bli enda bedre!
Eiktyrne Quadruple batch V er allerede innkjøpt av Vinmonopolet og slippes i november.

To gull til norsk whisky i London! Ikke rart master blender ved Det Norske Brenneri, Jon Bertelsen, smiler bredt.