Drikke Det klassiske valget til viltkjøtt

Det klassiske valget til viltkjøtt >

Det klassiske valget til viltkjøtt er rødvin. Viltkjøtt er generelt sett magert, noe vilt har delikat og mild smak, annet har rik og kraftig smak. Tilbehør og tilberedningsmetode er det som har mest på si for vinvalget. Viltkjøtt har mer sødme og syrlighet enn annet kjøtt. Det kan også ha smak av urter og skog, så smak deg frem og finn viner som komplimenterer.

 

Sødmen i maten får vinen til å virke mindre fruktig og litt spinklere. Hvis sødmefullt tilbehør spiller en stor rolle i viltretten din, så fungerer det godt med fyldigere og fruktigere viner.

Siden kjøttet er mørt med en fin struktur vil det også være godt med viner som har saftig munnfølelse og moderat med tannin.

 

Ønsker du en vin med en del tanniner kan du balansere det med en viltsaus med fløte eller med annet tilbehør med fett, for eksempel bacon eller smørdampede grønnsaker.

 

Julia Kemper Touriga Nacional 2013

Dette er toppvinen fra en av Portugals fremste vinmakere, Julia Kemper. En elegant og drikkeklar rødvin full av kraft og fylde. En vin til et stort måltid. Laget på økologiske druer.

Lukten er aromatisk med innslag av krydder og fioler. Smaken har god strukturert munnfølelse med faste, modne tanniner og elegant fruktighet. Lang og balansert. Fargen er dyp mørkerød.

Vinen passer til retter av storfe, lam og sau og storvilt

Pris kr 399,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev