Drikke Det finnes Prosecco, og det finnes «grand cru»-Prosecco …

Det finnes Prosecco, og det finnes «grand cru»-Prosecco …>

Villa Sandi ble etablert i 1622 og eies og drives i dag av Giancarlo Moretti Polegato og hans familie. Navnet Villa Sandi er hentet fra det vakre bygget som utgjør deres hovedkvarter og som ble oppført i 1622.

Vingården består av 1.068 hektar og ligger i hjertet av Cartizze-området, mellom byene Santo Stefano og San Pietro di Barbozza, i kommunen Valdobbiadene.

De ulike typer av jordsmonn i dette området gjør det mulig for Villa Sandi å produsere en fantastisk serie med Prosecco samt høykvalitets røde og hvite viner.

 

 

Villa Sandi Superiore di Cartizze Dry DOCG

Vinen er produsert på druer (100% Glera) fra en drøyt 100 HA stor vinmark beliggende mellom Santa Stefano og San Pietro di Barbozza i kommunen Valdobbiadene, hvor klimaet og jordsmonnet er perfekt for dyrking av Glera.

Cartizze regnes som «grand cru»-området i Prosecco og kvalitetsmessig rangeres DOCG Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze øverst på prosecco-pyramiden. Eneste utfordring er at det ikke er lov å nevne Prosecco på etiketten. Dette er med andre ord en «grand cru»-Prosecco som fortjener oppmerksomhet.

Vinen har lys gulgrønn farge og en intens og fruktig aroma med fremtredende elementer av modne epler, fersken og sitrus. Frisk og delikat vin med god fruktkarakter og fin balanse. Passer som aperitiff eller til fisk, skalldyr og kald mat.

Pris kr 189,90

 

 

 

Villa Sandi Il Fresco Prosecco Rosé Millesimato 2019

Villa Sandi har også en Prosecco Rosé på det norske markedet. Sommeren 2020 ga italienske myndigheter klarsignal for produksjon av Prosecco Rosé. Villa Sandi Il Fresco Prosecco Rosé Millesimato 2019 var den første rosa Prosecco tilgjengelig i Norge da den ble lansert i november i fjor. Vinentusiaster har ventet lenge på Prosecco Rosé, og nå er altså tiden kommet for rosa boble-elskere. De rosa boblene har den friske og typisk florale stilen som Prosecco er kjent for, kombinert med den rosa fargen og røde fruktkarakteren den lille andelen Pinot Noir bidrar med (maks. 15%). Prosecco Rosé DOC må produseres på en miks av Glera og Pinot Noir, og begge druetypene må være dyrket innenfor Prosecco DOC-området.

Vinen har en lys rosa farge og en frisk og fruktig aroma med fremtredende elementer av røde bær og epler. Delikat og frisk vin med fin syre og god ettersmak. Passer som aperitiff eller til skalldyr, fisk og spicy asiatisk mat.

Pris kr 159,90 BU

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev