Drikke De første flaskene av årets Il Mimo ankom Norge denne uken

De første flaskene av årets Il Mimo ankom Norge denne uken>

2023-årgangen av den folkekjære og meget populære rosévinen har endelig ankommet og er tilgjengelig for salg fra onsdag 3. april! Store flasker kommer uken etter. Nytappet og nylig ankommet, årets Il Mimo funkler i glasset. Like spennende hvert år, hvordan er den, hva smaker den og ikke minst hva formidler den i år.

 

Ved første øyekast er fargen, lys rosa klar og brilliant, litt lysere enn enkelte år og ingen blåtoner i ytterkant. Helt nytappet uttrykker den seg allerede pent. Ingen dufter dominerer, alt er delikat og nyansert, en vin med masse karakter uten at noe stikker av med ekstra oppmerksomhet. Dette gjør den mer interessant, at en vin som uttrykker mye samtidig er vanskelig å «fange».

 

Du kan åpenbart henge den på visse knagger, floral, lyse syrlige røde frukter, et snev av fennikkel osv. men kjernen, nerven i vinen får du ikke plassert på en knagg. Vinens mest intrikate toner, de vi aller helst vil ha tak i, forblir mystikk, eller er de kanskje selve knaggen?  Il Mimo, vinen med masken, den mytiske rosévinen er her igjen, i klassisk kjølig og raffinert utgave. Når du tenker, jeg vet hvem du er, setter den inn en forrykende avslutning og all mystikk er tilbake.

Il Mimo du er unik!

Il Mimo 2023

Pris kr  216 kroner

 

En ettertraktet klassiker

Il Mimo lages av familien Arlunno på deres gård Antiche Vigneti di Cantalupo i Ghemme, helt nord i Piemonte. Selv om familien lager fantastisk god rødvin, er de nok i Norge mest kjent for denne fantastiske rosévinen, som lenge har vært blant landets mest ettertraktede viner.

 

Vinen er basert på 100 % nebbiolo, og er en vin med særpreg og tydelig karakter. Dens egenartede ripsfruktige, rike og samtidig syrlige stil har gjort den til en svært populær vin som hvert eneste år fyker ut av hyllene.

 

Vær rask!

Akkurat som i fjor, blir vinen tilgjengelig i Polets tilleggsutvalg, og du må kontakte ditt nærmeste polutsalg for å be dem bestille flaskene for deg.

Interessen for Il Mimo er som nevnt alltid stor,

så det lønner seg å være tidlig ute.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev