Nyhet
Drikke to alternative bobler til 17 mai frokosten!

to alternative bobler til 17 mai frokosten! >

17. mai frokosten er det store høydepunktet for mange og kan inkludere alt fra skalldyr og laks, til spekemat og salater, kraftige oster og kaker i alle varianter. For at vinen ikke skal drukne i de mer smaksrike rettene er det viktig at vinen har en viss kraft. Champagne har fylde og kompleksitet fra annengangsgjæring på flaske og lengre opphold på bunnfall hvilket gjør at vinene blir både rike og friske nok til å hamle opp med mange forskjellige smaker. Dette gjør Champagne til en flott allrounder.

Champagne Charles Heidsieck Brut Réserve (NV)Vinen har en ungdommelig duftaroma preget av modent eple, sitrus og grønne urter over mineraler og kjeks. Smaken er litt utviklet, kremet og saftig, preg av eple og sitrus over kjeks, salt nøtt og mineraler med lang ettersmak. Fargen er lys grønngul. Den passer til skalldyr, fisk og lyst kjøtt.

 Pris kr 539,90

Som et rimeligere alternativ kan en musserende vin som også kommer fra et vinhus med lang historie være bra. Her er en italiensk naturvennlig allrounder.

 

Fontanafredda BollaCiao Metodo Classico

Fontanafredda er en italiensk vinprodusent fra Piemonte. Fontanafredda var opprinnelig det kongelige jaktslottet til Kong Victor Emmanuel av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge. Kongen kjøpte jaktslottet i 1858 som en gave til sin elskerinne "la Bela Rusin", som han utnevnt til grevinne av Mirafiori og Fontanafredda. Fontanafreddas historie som vinprodusent startet først i 1878 med deres sønn, greven av Mirafiori. I dag er vinslottet én av de mest anerkjente produsenter av Barolo-viner, som kun bruker druer av kontrollert opprinnelse (DOC/DOCG). Selskapets vingårder dekker ca. 100 hektar og det dyrkes druer som Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Moscato. Som én av de viktigste produsentene i Langhe-regionen, er de én av de første som konverterer alle sine egne vingårder til økologisk landbruk (f.o.m. årgang 2018). For Fontanafredda er naturvennlig landbruk en livsstil som innebærer å sette seg inn i plantens livssyklus og verdsette den som et levende vesen, så vel som å eliminere bruken av alle unødvendige kjemikalier.

 

Vinen er strågul med grønnskjær. Frisk og fruktig aroma med preg av eple, sitrus og urter med innslag av brødbakst og mineraler. Saftig og fokusert med preg av modne epler, litt kjeks og urter.

Den er utmerket som aperitiff, men fungerer også ypperlig til retter som skalldyr, sushi og koldtbord.

Pris kr 249,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev