Nyhet
Drikke Kompleks og saftig fra Chile!

Kompleks og saftig fra Chile!>

Chile er et fantastisk vinland som startet vinproduksjon på 1600-tallet da spanske erobrere hadde med seg vinranker dit. Det langstrakte landet har fire naturlige barrierer; den tørre Atacama-ørkenen i nord, isbreer i sør, Stillehavet i vest og de mektige Andesfjellene i øst.  Deilige varme dager og kjølige netter gir druene optimale modningsforhold. Det varierte jordsmonnet og stabile klimaet gjør at landet kalles en vinmakers paradis.

 

Emiliana Vigno er en en økologisk og saftig rødvinsnyhet fra Maule Valley i Chile laget på druen Carignan. Vigno er opprinnelsesbetegnelse for viner laget på gamle Carignan-vinstokker i Maule Secano-området i Chile. Området ligger 260 km sør for Santiago og er så tørt og næringsfattig at svært få vekster finnes her, men Carignan-druen og oliventrær stortrives.

Carignan er nok en litt ukjent drue for mange da den oftest blendes sammen med andre druer, men med rette vekstvilkår, gode modningsforhold, litt tid på eik og god kunnskap om vinifisering kan Carignan gi en nydelig og kompleks vin med mange spennende dufter og smaker. Et godt eksempel er Emiliana Vigno. Den har vært 14 måneder på franske fat og er lys rød i fargen med blåskjær. Dufter av fioler, røde og mørke bær som kirsebær og skogsbær. Kompleks og saftig med lett krydderpreg, hint av fat, medium fylde og elegante tanniner.

 

Emiliana Vigno passer godt til vinterens gryter, svinestek, kjøttboller av lam, spekemat og and. Perfekt til Beef Bourguignon med rotgrønnsaker, sopp, krydderurter og stekte poteter. Kan gjerne serveres med rørte tyttebær.

Pris kr  192,-    

Emiliana Vigno Carignan 2021

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev