Drikke Bergens aller første «sidertog».

Bergens aller første «sidertog». >

10.-12. november bobler Bergen over av norsk sider. På Norsk Siderfestival kan du smake sider fra hele landet og delta på Bergens aller første «sidertog».

-Norsk sider er internasjonalt anerkjent for den høye kvaliteten, men vi har fremdeles mye å utforske når det gjelder sider og mat i kombinasjon, forteller daglig leder Alexandra Krage Angell i Matarena AS, som er arrangør for Norsk Siderfestival.

 

-Med sidertoget ønsker vi å inspirere og dele kunnskap om hvordan sider og mat kan kombineres på nye, spennende måter.

 

 

  

Seks stoppesteder med nye sidersmaker

 Torsdag 10. november får deltakerne på sidertoget bli med på tur til seks barer og restauranter, og møte siderprodusenter fra hele landet. På hvert stoppested venter nye sidertyper og sidercocktails i kombinasjon med spesiallagde småretter.

 

Angell mener at det finnes ett langt større bruksområde for norsk sider enn hva vi benytter oss av i dag, og at folk er sultne på å lære mer. Derfor setter arrangøren opp flere mat- og siderkurs under festivalen, og inviterer til kurs i lokale sidercocktails.

 

-Å velge kortreist sider heller enn et importert produkt som Prosecco eller Crémant er ikke bare godt. Det er helt tidsriktig med tanke på miljø, og vil samtidig gi drinken en mer attraktiv, lokal profil.

 

 

 

Rekordmange siderprodusenter

Fredag og lørdag under Norsk Siderfestival kan publikum smake bredden av norsk sider hos 24 siderprodusenter fra hele landet på Kulturhuset i Bergen. Her vil de også kunne delta på kurs med smaksformidlere fra både inn og utland.

 

Siderkursene holdes av Ove Svendsen og Anniken England fra Ypper, Thomas Digervold fra Fest i kjeften, den britiske The Ciderologist, Gabe Cook og siderprodusentene selv. En av dem er den prisvinnende Hardangerbonden, Ingrid Sekse.

 

-Selv om folk begynner å bli godt kjent med Norske sidersorter, har vi fremdeles mye å lære om sider og mat i kombinasjon. Det gjelder både publikum og meg som produsent. Festivalen er en flott arena for å lære mer om nettopp dette på en gøy måte.

 

 

Mat- og landbruksministeren til Sider VM

 Hardangerbonden er en av flere norske siderprodusenter som også deltar i Sider VM under Norsk Siderfestival. Den internasjonale siderkonkurransen, også kjent som Nordic International Cider Awards (NICA), arrangeres av Hanen. I den prestisjefylte konkurransen møtes 92 produsenter fra hele verden, når 241 sidere fra 13 nasjonaliteter skal bedømmes etter smak, utseende og aroma. Vinnerne av Sider VM kåres på Kulturhuset fredag 11. november kl.16:30 med mat- og landbruksministeren til stede.

 

 

 

 

Du får mer informasjon her > norsksiderfestival.no

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev