Drikke Ny kaffetrend

Ny kaffetrend> Årets svenske konditor lager iskaffedrinker

 Baileys og It’s Cold Brew introduserer fire oppskrifter på deilige iskaffe drinker som du kan lage selv denne sommeren.

 Nå har Baileys slått seg sammen med det svenske bryggeriet ‘It’s Cold Brew’ og Årets Konditor 2014, Sara Hultberg, for å skape de perfekte iskaffe-drinkene.

Cold Brew er den nye, kalde kaffetrenden i USA, som barristaverdenen har forelsket seg i. Det unike med Cold Brew er at kaffen er brygget kald og sakte. I motsetning til tradisjonell iskaffe, som inneholder nedkjølt, varmbrygget kaffe, så er Cold Brew ikke varmebehandlet.

Cold brew er laget med kaldt vann og blir brygget i 18-24 timer. Bryggemetoden gir en myk og rund smak med undertoner av sjokolade og karamell, uten brente toner eller bitterhet. Resultatet er en frisk og oppkvikkende drikk som passer perfekt på varme sommerdager.

 

  • Å servere Baileys og kaffe, enten til eller i kaffen, er en populær tradisjon som fungerer like godt med kald kaffe.
  • Vi ønsker at flere nordmenn skal få oppleve den fantastiske kombinasjonen av Cold Brew og den tradisjonelle smaken av Baileys.
  • ”En iskald kaffe med Baileys og is er den perfekte kaffedrikken denne sommeren. Det passer like godt på en solfylt terrasse om ettermiddagen som på en fest med venner”, sier Malin Möllerberg, nordisk PR-sjef i Diageo.

 

For å inspirere flere til å lage sin egen iskaffe-drink, introduserer Baileys og It’s Cold Brew fire herlige oppskrifter laget av svenske Sara Hultberg som ble kåret til Årets Konditor i 2014. Oppskriftene er basert på Cold Brew, som er enkelt å brygge hjemme – og for dere som ikke har testet allerede; her kommer en enkel BIY-guide:

 

Brew It Yourself

Hvordan lage din egen Cold Brew hjemme:

 

1. Tilsett 2 dl grovmalt kaffe og 8 dl iskaldt vann i et sterilisert glass med lokk.

2. Skru lokket på glasset. Sett i kjøleskap og la det brygge i 18-24 timer.

3. Hell blandingen gjennom et filter.

4. Server med is. Tilsett melk og/eller Baileys og du har den perfekte sommer-kaffedrikken.

Det er viktig å bruke en kaffe med høy kvalitet som ikke er for brent.

 

Cold Brew Baileys Latte

4 cl Cold Brew

4 cl Baileys Iced Coffee Latte

1 cl tonkabønne-sirup

ferske kirsebær

 

Frys Cold Brew i isbiter. Fyll opp et glass med knust is, blandet med Cold Brew-isbiter. Tilsett Cold Brew, tonkabønne-sirup og Baileys Iced Coffee Latte. Pynt med ferske kirsebær og malt tonkabønne.

 

Tonkabønne sirup

1 kopp vann

1 kopp sukker

1 tonkabønne

 

Kutt opp en tonkabønne i små biter og kok sammen med sukker og vann. Kjøl ned i kjøleskap og sil. Tonkabønnen kan byttes ut med kanel, kardemomme eller bitter mandel.

 

Baileys After Beach 

4 cl Baileys

3 cl Cold Brew

3 cl karamellsirup

fudge, havsalt og knust melkesjokolade

 

Putt Baileys, Cold Brew og karamellsirup i en shaker med is, rist godt og sil over i et nedkjølt glass. Bruk små biter av fudge, knust melkesjokolade og havsalt som garnityr.

 

Karamellsirup

1 kopp sukker

¼ kopp honning

1/3 kopp vann

1 kopp vann

2 ts havsalt

 

Ha sukker, honning og 1/3 kopp vann i en kjele, varm opp og kok til det blir karamell til den er mørk gyllen i fargen. Tilsett resten av vannet i tre trinn. Kok sammen og tilsett salt, sett i kjøleskap til den er kald.

 

Cold Zest

3 cl Cold Brew

3 cl Baileys

2 cl sitrussirup

knust is og kardemomme

 

Fyll glasset med knust is, tilsett Cold Brew, Baileys og sitrussirup. Bruk knust kardemomme og appelsinskall som garnityr.

 

Sitrussirup

1 kopp sukker

1 kopp vann

2 sitrongress

appelsinskall

 

Bank sitrongresset og del opp i mindre biter, ha resten av ingrediensene i en kjele og kok i ett minutt, ta det så av varmen. Kjøl ned i kjøleskapet. Sil av og oppbevar i kjøleskap.

 

Tropical Cold Brew

6 cl mangojuice

6 cl kokosvann

2 cl Cold Brew

2 cl Baileys

1 cl sirup

store isbiter

 

Rist alle ingrediensene i en shaker med is. Sil over i et highball-glass med isbiter. Fersk kokosnøtt og bringebær som garnityr.

 

Sirup

1 kopp vann

1 kopp sukker

 

Kok opp vann og sukker og kjøl ned. Oppbevares i kjøleskap.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev