Drikke Atlungstad Juleaquavit har blitt kåret vinneren av «Norges beste juleakevitt 2023».

Atlungstad Juleaquavit har blitt kåret vinneren av «Norges beste juleakevitt 2023». >

Da en ekspertjury på seks medlemmer smakte seg gjennom over 25 utgaver av årets juleakevitter, var akevitten fra Atlungstad i en egen klasse. VinPuls, i tråd med tradisjonen, kunngjorde årets beste juleakevitt i forbindelse med Trondheim Aquavit Festival den 28. oktober. Juryen, bestående av medlemmer fra akevittklubber, akevittentusiaster, bartendere og vinkelnere/restaurantpersonell, smakte akevittene blindt.

¨

Konkurransen var tøff, med mange andre fremragende produkter på markedet. Å stå øverst på seierspallen, med en betydelig poengmargin over konkurrentene, er virkelig gledelig, sier Romain Jourdan, daglig leder i Atlungstad Håndverksdestilleri.

 

Juryen var nemlig enstemmig i sin vurdering av Atlungstad Juleaquavit 2023 som av aller beste kvalitet. Akevitten oppnådde imponerende 46 poeng, mens Egge Gård Juleakevitt og Nissedram Ekstra Fatmodnet Juleaquavit delte 2. plassen med 42 poeng.

Like bak med 41 poeng fulgte Lysholm Høytid Juleaquavit, Løiten Juleaquavit 2023 og Gammel Opland Juleaquavit.

 

 

Det som virkelig gleder meg er at dette er en anerkjennelse for den dedikerte innsatsen vi legger ned i å skape produkter av høy kvalitet, med fokus på gode lokale råvarer og riktige prosesser. Dette resultatet bekrefter at vår tilnærming lønner seg, og det motiverer oss til å fortsette å strebe etter det beste», fortsetter Romain Jourdan.

 

Atlungstad Juleaquavit er tilgjengelig på Vinmonopolets bestillingsutvalg, men vil sannsynligvis komme inn i hyllene i mange butikker.

 

Her er juryens smaksbedømmelse:

 

 Atlungstad Juleaquavit

46 poeng. Mye å hente her. Fremtredende sitruspreg. Nøtter, kardemomme, anis, karve og honning. Korint, tørket sitronskall, tranebær. Mild, god og lang ettersmak. Duften er sval, karvepreget og krydret med innslag av sitrusskall, kamfer, litt anis, fat og vanilje.

Smaken er karvepreget, myk og sval med innslag av appelsin, litt fat, kamfer, anis og korianderfrø. Fargen er middels dyp strågul.Den passer godt til både svin og fisk.

Kr 399,90

 

 

 

 

Atlungstad Brenneri og Håndverksdestilleri

Atlungstad er Norges eldste brenneri som fortsatt er i drift. I 1855 gikk en rekke gårdbrukere i Stange sammen om å stifte Atlungstad Brænderi. Rent vann var viktig i flere av brenneriets prosesser. Derfor ble fabrikken lagt ved utløpet av Fjetreåa på Nedre Atlungstads grunn. Beliggenheten ved Mjøsa var også viktig for å lette varetransporten, som helst foregikk til vanns, og brenneriet var et av landets ledende i siste halvdel av 1800-tallet og fram til avviklingen av spritproduksjonen i 2008. 

 

 I 2013 ble Atlungstad brenneri opprettet som industrielt kulturminne, og produksjonen startet opp igjen i 2014. Atlungstad Håndverksdestilleri holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper.

Vi er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom vår kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev