Nyhet
Drikke Mikael Svensson på Restaurant Kontrast

Mikael Svensson på Restaurant Kontrast > serverer smakfull suppe med tyske asparges

Mikael Svensson har sine røtter i Sverige bor og jobber Oslo. Han er eier og kjøkkensjef på restaurant Kontrast, som åpnet dørene i 2013.

 

I 2016 ble Kontrast belønnet med en stjerne i Guide Michelin som de fremdeles holder. Kontrast er også rangert blant noen av Skandinavias beste restauranter og Mikael selv er rangert blant verdens 150 beste kokker, i henhold til «Best chef award list 2019»

 

Mikaels matlagingsfilosofi handler om å jobbe med bærekraftige og økologiske råvarer fra lokale produsenter. Rettene baseres på sesongens ingredienser, og menyen på Kontrast utvikles gjennom hele året.

 

Mikael Svensson startet en solid karriere på noen av Europas beste kjøkken og jobbet på flere Michelin restauranter rundt om i Europa, før han åpnet sin egen restaurant.

 

På denne gastronomiske reisen jobbet Mikael i forskjellige type kjøkken, fra gammel klassisk fransk stil til moderne spansk og ny nordisk kjøkken. På Kontrast i dag opplever du en kombinasjon av Mikaels erfaringer, hans personlige stil og moderne nordiske matlaging.

 

Restaurant Kontrast holder til like ved Mathallen Oslo, Maridalsveien 15A. Reservasjoner kan gjøres tre måneder frem i tid på booking@restaurant-kontrast.no

På grunn av korona har restauranten nå holdt stengt.

 

 

 

 

Asparges og miso suppe

4 personer

 

12 Tyske, hvite asparges

60 g Røros- smør og smør til steking

2 sjalottløk eller en stor

1 sitron, gjerne Amalfi

2ss (50 g) Amai miso fra B.culture

1 boks creme fraiche (300 g)

3ss (40 g) mandelmel, kan bruke hel mandel også. Hakk da opp litt først

salt etter smak

1 ss sukker

olje til steking.

 

Ha smør opp i en kjele på lav varme. Skrell og strimle løk, sauter den myk i smøret. 

 Skrell asparges og ha i skrellet med løken og sauter den myk.

Rør in miso og blande vel.

Dekk med kaldt vann og kok på lav varme i 20 minutter.

Sil av skrellet og press ut all kraften tilbake i kjelen, kast skrellet.

Skjær den nederste harde delen, ca. 1/3, tynt.

Riv skallet på sitronen. Ha opp strimlet asparges, sintronzest, mandelmel og creme fraiche i aspargeskraften.

Kok opp og la trekke under lokk til aspargesen er myk. Miks jevn og sil.

Del asparges i 2 og stek på høy varme i litt olje, slik at den begynner å få farge. Server!

 

 

 

Her er to viner som passer godt til denne retten>

 

Tyskland/Porzelt-Klingenmünster-Silvaner

Tyskland/Weing-Schloss-Sommerhausen

 

SUS, Spargel und Silvaner 

For sjette år på rad arrangerer Tysk vininformasjon SUS, Spargel und Silvaner. I mai ønsker de å belyse og spre kunnskap om tysk hvit asparges, særlig i kombinasjon med frisk, tysk silvaner.

 

Les mer her > tyskvin.no

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev