Nyhet
Drikke Arvesølvet Juleakevitt – 10 år!

Arvesølvet Juleakevitt – 10 år!> Tidsreisen til Arvesølvet Jul

Tidsreisen til Arvesølvet Jul.

Ti år tilbake i tid hadde Det Norske Brenneri 125 fat på lager. I dag har de over ett tusen fat å velge blant. Mange av disse er søt- og hetvinsfat, spesielt kjøpt for å gi kompleksiteten og den dype sødmen som man ønsker i julens akevitter. Arvesølvet Juleakevitt 2021 kan derfor sees på som et portrett av den rivende utviklingen som har foregått på Sørlandet det siste decenniumet.

 

Hovedkarakteren i årets juleakevitt er som vanlig en god balanse mellom ferske og brukte Oloroso sherryfat. For å utvide smaksbildet mot dype toner av frukt og bær er det benyttet en god andel madeirafat, men også andre dessertvinsfat. Til jul hentes fram kryddere som ekte vanilje, kanel og muskat hos brenneriet, så vel som i de tusen hjem. Også sitruspreget endrer seg fra fokus på sitron resten av året, mot varmere og søtere appelsin- og klementinfrukter til jul. Akkurat slik vi har tradisjon for i hjemmet.

 

Det er aldri feil med en helårsakevitt til jul, men den tradisjonelle norske julematen briljerer med en mer sødmerik, fyldig og kompleks juleakevitt. Årets utgave kommer i et begrenset opplag på 9500 helflasker og 1500 magnumflasker, og disse er nummererte.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev