Nyhet
Drikke ÅRETS SOMMELIER UTDANNELSE

ÅRETS SOMMELIER UTDANNELSE>

Norsk Sommelier Utdannelse er nå i gang med siste innspurt av årets Sommelier Utdannelse. Vi har 38 elever i Oslo og 17 i Trondheim. Vi skal i løpet av høsten gjennom fordypningsdelen av studiet og i November er det eksamen over to dager, teoretisk og praktisk. 

 

 

 

I September arrangerer vi vårt populære Grunnkurs Vin over 4 dager, både i Oslo, Trondheim og Bergen. 

 

 

 

I September lanserer vi nye nettside og helt ny profil. Med dette kommer også nye spennende kurs for 2021. Vi har i flere år hatt god suksess med Grunnkurs Vin over 4 dager. Derav lanser vi nå både et «intro til vin»-kurs a 1 dag og et utvidet kurs a 12 dager, som blir et slags mellomnivå.

 

 

 

Onlinekurs er også noe vi har fått god erfaring med, da vi måtte legge om Sommelierstudiet til webundervising da Koronaen inntraff. Dette gjorde at vi lærte mye på kort tid og er klare til å lansere Grunnkurs Vin som online versjon i 2021.

Dette gjør at også de som ikke bor eller kan pendle til de største byene har muligheten til å utdanne seg innenfor vin. 

 

 

 

 

Her er de forskjellige kursene

 

Intro - 1 dag – NYTT

Dette er et tilbud både for bransjefolk og private. Et kurs for de som lurer på om de skal utdanne seg videre innen vin.

 

Grunnkurs - 4 dager

Fire dagers grunnkurs. Dette kurset er primært for hotell- og restaurantbransjen eller andre som jobber med vin til daglig. Det inkluderer også Vinmonopolet og importører. 

 

Mellomnivå - 12 dager – NYTT

Et nytt kurs for samme målgruppe som grunnkurset, men med mer fokus på de mest klassiske vinland, praktiske fag og mat og vin. Avsluttes med 1 dags eksamen, teori og blindsmaking.

 

Sommelierstudie - 38 dager 

NSU´s primære studie som gir tittelen Sommelier. Studiet passer for de som jobber på gulvet og ønsker faglig påfyll, for de som ønsker å videreutvikle seg og ta lederansvar eller for de som ønsker å formalisere sin drikkefaglige interesse. Gjennom studiet vil man kunne etablere et solid bransjenettverk og få førstehåndskunnskap som kan hjelpe enn videre i karrieren.

 

Online Grunnkurs Vin - NYTT

Vi ønsker å nå de som ikke kan reise til de store byene på vinkurs. Vi ser at det er så mye bra restauranter fra sør til nord som ønsker seg et bedre tilbud på utdannelse innenfor vin. Her får de muligheten til konsentrert god opplæring som kan øke gleden rundt vinsalget og øke omsettningen av drikkevarer umiddelbart. 

 

 

 

Vi vektlegger både teoretisk og praktisk kunnskap. Verdens viktigste vinland blir grundig gjennomgått, men det fokuserer også på mindre og «nye» land. Øl, brennevin sterkvin og brennevin og andre relevante drikkevarer dekkes også.

I tillegg undervises det i flere praktiske elementer som blant annet smaketeknikk, mat og drikke i kombinasjon, dekantering osv.

 

 

Alle våre forelesere er spesialister i sitt fag og har lang erfaring. Undervisningsopplegget er tilrettelagt for bransjen og gjennomføres derfor på mandager foregår over to semestre. Studiet avsluttes med 2 dagers eksamen, både teoretisk og praktisk.

 

 

instagram:

 norsk_sommelier_ utdannelse 

instagram.com/norsksommelierutdannelse

 vinkelneren.no/

 

 

Følg oss på gjerne på instagram: 
norsk_sommelier_ utdannelse
 

Følg oss på gjerne på instagram: 
norsk_sommelier_ utdannelse
 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev