Drikke André Clouet Spiritum 96 Rosé

André Clouet Spiritum 96 Rosé>

André Clouets forgjengere har dyrket druer siden 1741 på jorden han mottok av Napoleon for sitt utmerkede arbeid som kongens regnskapsfører. André Clouet og sønnen Jean Francois Clouet er i dag eiere av Maison Clouet hvor vingårdene er klassifisert som Grand Cru og vindyrkingen er økologisk. Bouzy-distriktet er kjent for sin utmerkede Pinot Noir med god struktur. Jorda er basert på kritt og litt leire.

Det tok måneder og utallige forsøk finne den perfekte balansen for denne vinen med 1996 Grand Cru Vintage fra Bouzy-vingårdene. Med en veldig lav konsentrasjon, halvparten av en klassisk vin - 300 gram per liter i stedet for de vanlige 600 gram per liter i Champagne som  betydde at en høyere andel av Vintage kan legges til den ferdige roséen. 1996 var en av de største årgangene i det forrige århundret og har gitt denne vinen en ekstra friskhet og særegenhet.

André Clouet Spiritum 96 Rosé

Vinen har duft av friske røde bær med hint av bakverk og blomster. Smaken er frisk og fast med kremet, lang og strukturert avslutning. Fargen er lys rosa. Passer til aperitif, skalldyr og lyst kjøtt.

Pris kr 649,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev