Drikke Amerika inspirerte cocktails til 4 juli!

Amerika inspirerte cocktails til 4 juli! >

Hvis du tror det ikke er noe mer amerikansk drikke enn brus, så glemmer du de klassiske cocktailene som er laget gjennom historien. Noen er vintage, mens andre er sanne klassikere. Her tar vi deg gjennom seks klassiske amerikanske cocktailer som passer fjerde juli perfekt.

 

Uavhengighetsdagen kan ha sett litt annerledes ut i fjor, men det ser ut til at små ute-samlinger kommer til å være trygge for de fleste i sommer. Og ingen fest av 4. juli er komplett uten festlige 4. juli oppskrifter. I stedet for å servere gjestene de samme lett øl- eller rosa viner som du drikker ved hvert sommermøte, er disse festlige drikkene og cocktailoppskriftene med flaggetema akkurat det dine venner og familie trenger for å komme i stemning.

 

Disse 4. juli drinkene vil imponere dine gjester og få dem lykkelig på noen sekunder. Og hvis du virkelig vil vise frem din amerikanske stolthet, kan du nyet disse kreative cocktailene med noen du kjenner på 4 juli.

 

Enten du gjør det med en tå dyppet i et oppblåsbart basseng eller mens du slapper av i hagen under med venner, er det det sommerdrømmer er laget av. Og fordi den fjerde juli burde være den ultimate dagen for avslappinger i varmt vær. Fra orginal Jack and Coke til fullspekket Elvis drink toppet med banan, til store leskende sommerpuncher presenterer vi her en rekke amerikanske drinker for enhver smak. Det er til og med noen spesielle godbiter, som rød, hvite og blå jelly shots og frokostblanding, samt noen klassiske forfriskninger. Finn frem 4. juli-låtene, fyr opp grillen og len deg tilbake og nyt den lett luftige fjerde juli-aktiviteten du har planlagt til helgen.

 

 

Alle drinkene er komponert av bartender Xuseen Ramse-Miskell. Med over 10 års profesjonell erfaring fra blant annet San Fransisco’s kjente bar Dolva med den enda mer kjente “The Hideout Bar» til team som manager på Andre Til Høyre, har Xuseen vært med på å komponere menyer som blant annet bidro til at Andre Til Høyre rangert på topp 50-listen for “Topp 50 beste nye funn” i verden.

 

Nå er Xuseen klar med et nytt bar-team på The Dangerous Club i Oslo. Med en enorm kjærlighet til amerikansk whisky presenterer her Xuseen noen unike drinker som du kan imponere dine gjester med på 4 juli.

 

 

 

 

One of Dem Fancy Cola Drinks

 

 

4 cl Tennessee Whiskey

2 cl Chinatto Vermouth

2 cl cola sirup

2 skvetter med sitronsyreoppløsning

toppet med musserende vin

sitron twist

 

Ha alle ingrediensene, utenom musserende vin og sitronzest, til et røreglass. Tilsett is og rør. Sil over i et highball glass over is. Topp med musserende vin og sitronzest. Pynt og server.

 

Cola-sirup 

skall av to appelsiner

skall av en grapefrukt

skall av en sitron

skall av to lime

1/2 ts malt Cassia Bark

En stjerneanis

1/2 ts malte tonka bønner

1/4 ts fennikelfrø

2 ts ferskrevet ingefær

1 delt vaniljestang

1/2 ts sitronsyre

1 1/2 kopp sukker

1/2 kopp Muscovado-sukker

2 kopper vann

 

Ha alle ingrediensene i en vakuumforseglet pose og Sous Vide i 3 timer ved 60 ° C. Eller legg til alle ingrediensene i en gryte.

Dekk til med lokk, sett på middels varme og la det koke opp. Småkok i 20 minutter. Avkjøles og siles over i en flaske.

 

 

My Secret Breakfast

 

 

500 ml Tennessee Honey Whisky

200 ml havre og honningssirup

700 ml Honeynut Cheerio’s Milk

100 ml sitronsaft

 

For et parti med "My Secret Breakfast" Milk Punch:

 

Ha alle ingrediensene, utenom melken i en bolle. Rør ingrediensene godt. Ha Honeynut Cheerio melk i en annen bolle. Hell cocktailen sakte over  i Honeynut Cheerio melken. Dekk bollen med plastfolie og avkjøl i kjøleskap i minst 2 timer. 24 timer gir et enda bedre resultat.

 

Hell melkepunchen forsiktig gjennom en sil med fin maske plassert over en stor bolle. Væsken som kommer gjennom vil være uklar. Men etter hvert vil den bli helt klar. Når væsken kommer ut klar, flytter du silen til en annen bolle.

 

Hell sakte melkepunsjen tilbake over samme sil. La den stå en stund. Når all væsken har rent ut fra melkefaststoffene, hell væsken gjennom et kaffefilter. Da får du en helt krystallklar melkepunch.

 

Hell denne væsken over på flaske og oppbevar i kjøleskap. Holdbarhet på opptil ett år i kjøleskap. For å severe, hell over i et rocksglass med en stor isbit.

 

Honeynut Cheerio melk

300 g Honeynut Cheerios

350 ml helmelk

350 ml kremfløte

 

Ha alle ingrediensene i en vakuumforseglet pose. Oppbevar i kjøleskap i 24 timer. Sil gjennom en finmasket sil. Press all melken ut av Cheeriosene. Ha på flaske og bruk i cocktailen.

 

Havre og honningssirup

400 g honning

400 ml vann

400 g ristet havre

 

Ha honning og vann i en gryte. La det koke opp og skru av varmen. Forsikre deg om at all honningen er oppløst. Ha honningssirupen i en blender og tilsett ristet havre. Bland til en glatt masse og sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl og ha over på en flaske.

 

 

 Just Peachy

 

 

4 cl Jack Daniel’s Old NO.7

5 cl Te Cordial

2 cl fersken sirup

1 cl Sitronsaft

topp med soda og fersken“såpeboble” skum

 

Ha alle ingrediensene, uten om soda og skum, i en shaker. Tilsett is og rist. Ha i soda og hell i et highballglass med is. Topp med ferskenskum og server.

 

Te cordial

10 teposer av Earl Grey

300 ml vann

150 g sukker

skall fra 2 sitroner

10 g sitronsyre

10 g eplesyre

 

Ha alle ingrediensene i en vakuumforseglet plastpose og Sous Vide i 2 timer på 60 ° avkjøl og sil av. Sørg for å klemme ut alt av væsken. Ha over på flaske.

 

Fersken sirup

500 g ferskenpuré

500 g sukker

 

Ha alle ingrediensene i en gryte. Varm opp til middels varme til alt sukker er oppløst. Tilsett litt ekstra vann hvis sirupen er for tykk. Alt avhenger av puréen. Sil over på flaske.

 

Ferskeskum

400 ml ferskensirup

600 ml vann

5 g sucro

2 dråper Red Food Dye

3 dråper Orange Food Dye

5 g sucrose ester

 

Ha alle ingrediensene i en blandeskål. Miks med en stavmikser til alt er godt blandet. Bruk en luftpumpe for akvarium for å lage boblene.

 

 

 A Gentleman’s Lemonade

 


4 cl Gentlemans Tennessee Whisky

2 cl appelsinlikør

1 cl hylleblomstlikør

3 cl sitronsaft

2 cl myntesirup

6 mynteblader

sitronskive

toppet med sodavann

 

Ha alle ingrediensene, utenom soda, mynteblader og sitron, i en shaker. Tilsett is og rist. Tilsett soda til shakeren. I et highball glass legges mynte og is i glasset lagvis. Sil cocktailen over i highball glasset, pynt med en sitronskive og server.

 

Myntesirup

500 g sukker

300 ml vann

En bunt med mynte

 

Ha sukker og vann i en gryte. Varm til alt sukkere er oppløst. Kok litt vann i en annen gryte. Blancher mynten i kokende vann i 10 sekunder. Overfør raskt til isvannsbad.

Tørk mynten og fjern bladene fra stilkene. Tilsett mynten i den avkjølte sirupen og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskap i 24 timer. Sil av sirupen og hell over i flaske. Dette gir en klar myntsirup. For en grønnfarget sirup, bland sirupen med de blancherte myntebladene og sil over i flaske.

 

 

 Rocket Shots

 


Bunnlag: Rød kirsebærsmak

Mellomlag: Hvit limonadesmak

Topplag: Blå bringebærsmak

 

Grunnleggende Jello Shot

1 pakke med din favoritt gelesmak

240 ml kokende vann

120 ml kaldt vann

120 ml Jack Daniel’s

Ekstra fargestoff til mat

Bruk rød, hvit og blå fargestoff til mat.

 

Kok opp vannet. Ha gelepulver i en stor bolle og tilsett kokende vann. Rør om i to minutter eller til geléen er helt oppløst.

Tilsett kaldt vann og Jack Daniel’s. Rør blandingen godt. Ha oppi ønskede farger i hvert parti.

 

Tegn en linje for hvor det første laget skal helles i glasset. Sett i fryseren i en halv time til den er solid. Gjenta for alle lagene. Når alle lagene er ferdige, oppbevarer du dem i kjøleskapet slik at du er klar til å servere dem.

 

The King

5 cl Tennessee Gentlemans Whisky

2,5 cl bananlikør

6 cl peanøttsmør og yoghurt sirup

1 cl limejuice

2 skvetter med saltvann

1 kopp is

pisket krem på boks

karamellsaus

 

Ha alle ingrediensene i blenderen. Bland til en sammenhengende masse. Hell over i et ønsket glass. Toppen med pisket krem og karamellsaus.

 

Peanøttsmør og kefir og yoghurtsirup

500 g peanøttsmør

500 g sukker

900 ml vann

3 g Xanthan Gum

30 g Arabic Gum

500 ml Kafir-yoghurt som kan drikkes

 

Ha peanøttsmør, sukker og vann i en gryte. Skru på middels varme. Varm opp til alt sukker er oppløst. Ha peanøttsmør sirupen i en blender. Bland på middels hastighet, og tilsett Xanthan og arabisk tyggegummi. Blend i fem minutter. Hell over i en stor miksebolle og tilsett kefir. Bland godt sammen. Kjøl og hell over i en flaske. Holdbarhet på en måned i kjøleskap.

 

Karamellsaus

200 g granulert sukker

90 g saltet smør, romtemperert

120 ml kremfløte, romtemperert

1/2 ts Salt

 

Ha sukkeret i en gryte og sett platen på medium varme. Kok til alt sukker har smeltet og blitt litt gylden. Rør straks inn smøret. Vær forsiktig, fordi den vil koke opp. Rør i et minutt til alt smøret er godt integrert.

 

Rør kremfløten inn veldig sakte. Når all kremen er rørt inn, la det koke i et minutt. Fjern så fra varmen og la avkjøles til romtemperatur.

Oppbevares i en krukke og kan oppbevares avkjølt i opptil en måned.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev