Drikke Allesverloren Tinta Barocca

Allesverloren Tinta Barocca> -allrounder til sesongens kjøttretter

Allesverloren fra 1704 er den eldste vingården i Swartland og en av de eldste i hele Sør-Afrika. Produsenten er kjent for kraftige, velsmakende viner som er et sikkert valg når man skal servere vilt, grill og stekte kjøttretter.

 

Tinta Barroca er en rødvinsdrue som kommer fra Douro-dalen og brukes som en av flere lokale druer i portvin. Den gir dyp farge, intens fruktighet og fine tanniner som passer perfekt til kjøtt av alle slag.

 

Når Tinta Barroca dyrkes i Sør-Afrika blir den solmoden men fortsatt tørr i stilen og står til vilt, lam, oksekjøtt og svin, gjerne grillet og stekt. Samt gryteretter. Tinta Barocca takler krydder, urter og kraftige smaker.

 

 

 

Historien forteller

Allesverloren Winery ble grunnlagt på slutten av 1600-tallet og betyr «alt er tapt» på afrikans. Bakgrunnen for navnet er en dramatisk historie som startet med Cloete, en arbeidsom enke som ble gitt eiendommen av guvernøren i Cape. 

 

Hun var en av de første nybyggerne som slo seg ned i Swartland, i dag et av de mest trendy vinområdene i Sør-Afrika.

 

Cloete måtte en dag i 1704 til Stellenbosch for å handle verktøy og gå i kirken, men da hun kom tilbake var gården plyndret og brent ned. Et tragisk syn møtte henne og hun uttalte "Allesverloren" - alt er tapt. Men alt var ikke tapt, og gården ble bygget opp igjen.

 

 

Fra 1876 har vingården vært i Malan familiens eie og drives i dag av den kjente vinmakeren Danie Malan. Gården har 227 hektar med vinranker som ligger 170-350 moh og som går opp mot det imponerende Kasteelberg i den vakre Riebeek Valley i Swartland. Vintrene er kalde og våte, og somrene er varme og tørre med kjølige ettermiddager, skygge fra fjellene og vind som kjøler druene.

 

Jorda er steinete, rankene er sunne med lange røtter og druene oppnår fin modning. Vinene nyter internasjonalt renommé og er kjent for sin konsentrasjon av frukt som gir særpreg.

 

Allesverloren Tinta Barocca 2017

Dyp blårød på farge. Sval aroma av mørke bær, lakris og urter. Smak av mørke bær, krydder, lakris og fat, litt varm ettersmak. Tinta Barocca druene er høstet for hånd og fermentert med skall i fem til syv dager. Lagret på franske eikefat i 8 måneder. Perfekt kjøttvin på høsten og vinteren.

Pris kr 159,90 (BU)

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev