Drikke - En folkefiende...

- En folkefiende...> Akevitt på rollelisten med Ibsen på Broadway

To norske nasjonalskatter er forent når Lysholm LINIE Aquavit inntar Broadway-scenen med et stjernespekket lag i Ibsen-stykket «En folkefiende». For over hundre år siden var Henrik Ibsen en tydelig og markant skikkelse i bybildet i hovedstaden. Dramatikeren vandret daglig fra boligen i Arbins gate på Frogner, og ned til Grand Café, der han tok seg en øl og en dram, presis klokka 12.00.

Den dag i dag er Ibsens faste vandrevei ned til Grand Café markert med 69 Ibsen-sitater i sandblåst stål, til minne om hans viktige posisjon i norsk kulturliv.

Siden Ibsens storhetstid i Oslo har stykkene hans reist verden rundt, blitt satt opp utallige ganger og gledet og inspirert generasjoner.

 

 

En forfriskning på scenen

Den amerikanske oppsetningen av «En folkefiende» på Broadway har fått svært gode kritikker. I hovedrollen er Jeremy Strong (kjent for mange som Kendall Roy i den populære HBO-serien «Succession»). Lysholm LINIE Aquavit inntar også - bokstavelig talt - scenen. En akevittbar senkes ned fra taket som en forfriskning til publikum og blir en del av scenen i andre akt.

 

– Både Lysholm LINIE og Ibsen har en lang og stolt historie utover Norges grenser, noe interessen fra Broadway bekrefter. Begge nasjonalskattene representerer dype norske røtter og internasjonal kvalitet, og har en fantastisk evne til å treffe på tvers av generasjoner, sier Atle Minothi, akevittambassadør for Anora.

 

Teatergjestene vil også kunne smake på akevitt i ulike former i pausen, når baren i foajeen serverer cocktails med Lysholm LINIE Aquavit, ingefærøl og lime.

 

Et eventyr

«En folkefiende» hadde premiere i Norge i 1883. Over 140 år senere får den høyaktuelle oppsetningen «An Enemy of the People» kritikerne til å ta frem superlativene.

Premieren var 18. mars på Circle in the Square Theatre i New York.

 

– Denne våren er norsk kultur sterkt representert på Broadway, med mulighet for at enda flere amerikanere skal få øynene opp for både Ibsen og norsk akevitt.

Det er ingen tvil om at det er stas for Lysholm LINIE Aquavit å få bli med på dette eventyret, avslutter Minothi.

 

Atle Minothi 

 

Les merher > anenemyofthepeopleplay.com

 

Om Lysholm LINIE Aquavit

Lysholm LINIE Aquavit er akevitt som dro på sin første reise i 1805, da den norske kjøpmannsfamilien Lysholm i Trondheim sendte akevitten til Øst-India. Da den ble returnert til Trondheim, oppdaget familien at tiden har vært med på å passere «linjen», altså ekvator, to ganger. Bevegelsene og  temperaturforandringene i skipet frigjør aromaer både fra fatet og tilsetningene, noe som gir en mer kompleks og  avrundet smaksopplevelse.

 

Lysholm LINIE Aquavit dro på sin første reise i 1805, da den norske kjøpmannsfamilien Lysholm i Trondheim sendte akevitten til Øst-India. Da den ble returnert til Trondheim, oppdaget familien at tiden på havet hadde forbedret smaken.

 

De konstante rullende bevegelsene og endringene i temperatur og fuktighet, ga akevitten en særegen mykhet i tillegg til en harmonisk balanse mellom de nordiske urtene og krydderne i samspill med aroma fra selve fatet. Siden den gang har dette vært metoden for å lage Lysholm LINIE Aquavit, noe som gjør den til en favoritt blant akevittentusiaster over hele verden.

På baksiden av hver etikett kan du se når og med hvilket skip dråpene i den aktuelle flasken har krysset ekvator – ikke bare én, men to ganger.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev