Nyhet
Drikke 50 OG 30 ÅRSJUBILEUM

50 OG 30 ÅRSJUBILEUM>

I år er det 50 år siden Norge fikk sin første alkoholfrie øl, og aldri har mulighetene for å feire «kompromissløst» alkoholfritt vært flere. Vi har 6 tips til perfekt feiring, uten fare for hangover.

 

· Ingen grunn til å feire med måte når ølet faktisk er sunt

· 7 av 10 sier de ikke trenger alkohol for å kose seg på byen

· Brygget som øl og smaker som øl

 

Fra «nødvendig onde» for gravide og sjåfører til populært livsstilvalg – alkoholfritt øl i Norge fyller 50. Ringnes Brygghus-sjefen gir deg seks tips for full feiring uten fare for hangover.

 

 

 

50 OG 30 ÅRSJUBILEUM

I 1972 kom Zero, landets aller første alkoholfrie øl. Det er også 30 år siden Norges mest populære alkoholfrie øl Munkholm så dagens lys. I dag er det et svimlende utvalg av øl uten alkohol og vi drikker mer enn 50 ganger så mye av det som på 70-tallet. Hans Ingi Tryggvason, sjef for Ringnes Brygghus, har seks tips for hvordan du kan feire både 50 og 30-årsdag med den beste samvittighet – hvor og når som helst:

 

Fest i parken og på stranda

Det er forbud mot å drikke alkohol på offentlig sted, men du kan fortsatt nyte en skummende kald øl i parken eller på stranda så lenge den er alkoholfri. Dessuten kan du trygt sykle eller kjøre hjem etterpå.

 

Feir på sjøen

Er du en av de heldige som har eller kjenner noen som har båt? Kom deg ut på sjøen, kast anker og nyt stillheten med god drikke uten å bekymre deg for promillegrensen eller ta sjanser med din egen og andres sikkerhet.

 

Skål på jobben

Må du jobbe innendørs når himmelen er blå og varmen lokker? Ta en pause med noe friskt i glasset midt på dagen – alene eller sammen med kolleger. En deilig jobblunsj blir enda bedre med drikke som løfter maten. Husk at det finnes alkoholfritt øl som passer til alle slags retter!

 

Drikk på familiefesten

God mat og drikke gjør familiesammenkomster enda bedre. Når det er barn med i bildet er det spesielt fint å kunne nyte drikke som ikke inneholder alkohol. Fyll en stor balje med isbiter og bokser med ulike typer Munkholm og andre alkoholfrie øl neste gang du inviterer til sommerfest for familien – da kan alle drikke så mye de vil.

 

Overrask med mange sorter øl på grillfesten

Imponer venner og familie med et stort utvalg av alkoholfrie øl til ulik grillmat. Foretrekker du pølser og burger, foliebakt torsk, hete kyllingvinger eller grillede grønnsaker? Uansett finnes det en god øl uten alkohol som passer til de ulike smakene – velg mellom pils, bayer, fruktig IPA, fatøl eller radler. 

 

Styrt en øl etter trening

Alkoholfritt øl er faktisk sunt og en god kilde til både karbohydrater, sodium, vitaminer og mineraler – og selvfølgelig mye vann. Dessuten er det kalorifattig. Ta deg derfor gjerne en alkoholfri øl som del av restitusjonen. Husk at en alkoholfri øl kan brukes som «premie» når som helst.

 

SOSIAL AKSEPT

Det var lenge sett på som noe bare gravide og sjåfører «dessverre» måtte velge, men holdninger rundt alkoholfritt øl har endret seg enormt. I en undersøkelse fra analysebyrået YouGov sier 7 av 10 nordmenn at de ikke behøver alkohol for å kose seg på byen. De viktigste grunnene folk oppgir for å velge alkoholfritt øl, er den gode ølsmaken og null sjans for promille. Munkholm og andre norske alkoholfrie øl brygges på samme måte som andre øl, men gjæringen stoppes før det utvikles alkohol.

 

Flere gode grunner til å feire med alkoholfritt øl

 

Finnes i mange ulike typer, fra pils til fruktig IPA

Kan alltid kjøpes så lenge butikken er åpen

Lov å drikke og sosialt akseptert hvor og når som helst

Har færre kalorier enn skummet melk og mindre sukker enn fruktjuice

Smaker øl og er skikkelig godt til mat

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev