Nyhet
Drikke 250 år siden MASI sin første innhøsting!

250 år siden MASI sin første innhøsting! >

Det er hele 250 år siden familien Boscaini produserte sin første vin fra vinmarken Vaio dei Masi, som ligger i hjertet av Valpolicella Classica- regonen og som har gitt navn til det anerkjente huset.

 

Dette er historien om det sterke båndet som ble skapt mellom ett familienavn, Boscaini, og et stedsnavn - Vaio dei Masi. Drevet av flere generasjoner som har dyrket vinmarker, forvandlet druer til vin og markedsført vinene, og på samme tid hvordan den orginale vinmarken ble integrert i stadig større eiendom.

 

Historien handler også om hvordan navnet til denne vinmarken har blitt en så betydelig del av den personlige reisen og entrepenørskapet familien min har tatt frem til dagens Masi Agricola forklarer Sandro Boscaini, President og familieoverhode i Masi Agricola, også kjent som Mr Amarone.

 

 

 

 

Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700- tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rodidella og Molinara – de tradisjonelle druesortne i dette området av Nord -Italia.

 

 

Masi laget den opprinnelige ripasso-vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin. Men, det Sandro Boscaini og Masi er mest kjent for, er sine fem fullstendig ulike amarone viner. Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarksvinene Campolongo di Torbe, Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron.

 

Masi er alene om å produsere fem forskjellige Amaroner, hver med sin særegne stil: Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarksamaronene Campolongo di Torbe, Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron. Fellesnevneren for disse vinene er den kompromissløse kvaliteten.

 

 

Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området, men har også vinmarker i Tupungato Valley i Mendoza i Argentina hvor de oppfordrer til biologisk mangfold i vinmarkene og hvor druene dyrkes etter økologiske prinsipper.

 

 

Vi ble med på feiringen og smakte oss gjennom MASI sin brede portefølje av vin fra Veneto og her  det finnes noe for enhver smak. Det ble servert Italienske delikatesser og

antipasti hele kvelden.

 

 

Det ble innslag i form av kunst, musikk og Giacomo Boscaini er i Oslo for anledningen er vellykket kveld og lykke til videre  ønskes dere fra Norge som har stor glede av vinene deres.

 

Her finner du oversikt over Masi sine viner >

vinmonopolet.no/search?q=masi

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev