Forett / småretter Grønnsaker og sopp Regnbuegulrotterrine, steinsopp, tomatragu og soppsaus

Regnbuegulrotterrine, steinsopp, tomatragu og soppsaus>

 Kok skrelte gulrøtter helt møre i saltet vann. Tørk dem på 50 °C i ca. 5 timer. Juice gulroten og bland den 50/50 med lys plommejuice. Kok opp 3 dl juice med 3 g gellan og støp dem i terrinen. 

 

 

Soppsaus 

Riv opp en stor porsjon med champignon, kutt 3 sjalottløk i biter og ha i timian. Topp med vann og bak dette på 90 °C over natten. Reduser til halvparten og smak til med ramsløkeddik og salt.

Tykne gjerne sausen med maisennajevning. Steinsoppen kuttes i terninger og stekes med ramsløkkapers og timian. 2 løk, 2 sjalottløk, 2 hvitløkfedd svettes og  blandes med  2 kg skrelte cherrytomater og kokes inn.

Sausen smakes til med svart hvitløk, brunt sukker, worcestershire og salt. Anrett gulrotterrinen på en tallerken med tomatragu, steinsopp og sausen rundt. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev