Tertedeig
75 g hvetemel
15 g temperert smør
7 g sukker
10 g vann
8 g eggeplomme
180 g purreløk
25 g smør
50 g crème fraîche
40 g cheddar
salt og pepper, etter smak
Start med å lage tertedeigen. Bland alt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin.
La tertedeigen ligge i kjøleskapet i 1 time før den kjevles ut og legges over i smurt terteform. Forhåndstek terten på 150 °C i ca. 10 minutter.
Fyll
Del og vask purreløken godt. Skjæres i fine strimler før purreløken svisses i panne med saltet smør.
Avkjøl purreløken og tilsett crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
Vend inn en neve med god revet cheddar.
Terten fylles med purreløksfyllet. Toppes med mer revet cheddar og stekes på 170 °C i ca. 15 minutter til den er gylden på toppen.
Server gjerne med en frisk salat.