Forett / småretter Grønnsaker og sopp Cheddargratinert terte med purreløk

Cheddargratinert terte med purreløk>

Tertedeig

75 g hvetemel

15 g temperert smør  

7 g sukker

10 g vann        

8 g eggeplomme

180 g purreløk

25 g smør

50 g crème fraîche

40 g cheddar

salt og pepper, etter smak

 

Start med å lage tertedeigen. Bland alt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin. 

La tertedeigen ligge i kjøleskapet i 1 time før den kjevles ut og legges over i smurt terteform. Forhåndstek terten på 150 °C i ca. 10 minutter.

 

 

Fyll

Del og vask purreløken godt. Skjæres i fine strimler før purreløken svisses i panne med saltet smør.

Avkjøl purreløken og tilsett crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

 

Vend inn en neve med god revet cheddar. 

Terten fylles med purreløksfyllet. Toppes med mer revet cheddar og stekes på 170 °C i ca. 15 minutter til den er gylden på toppen.

 

Server gjerne med en frisk salat.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev