FOTO stian broch
KOKK eyvind Hellstrøm og co
APPETITT 1/2019
Sjøkreps
4 sjøkrepshaler
Ta av hode, kutt den «butterfly» style og ta ut tarmen. Grilles kjapt på kjøttet og stekes ferdig i ovn på 180 °C.
Pass på så de ikke overstekes.
Ingefær- og gressløkbeurre monte
250 g meierismør
1 stor tommelfinger med revet ingefær
1 bunt kuttet gressløk
Temperer smør og kjør glatt i robot coupe med gressløk og ingefær til den blir grønn. Passer i chinois, kjøl ned og kutt i biter.
Kok opp litt vann og fløte i en kjele og pisk inn litt og litt smør mens du pisker på lav varme.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Grønnsaksbrunoise
1 gulrot
1 nepe
1 gul squash
1 grønn squash
Kutt alle grønnsakene i veldig fin brunoise og smørdamp a la minute i et par minutter.