Earl Grey trøffel
300 g fløte
7 g Earl Grey
400 g mørk sjokolade
90 g melkesjokolade
Kok opp fløten og ha i Earl Grey. La det stå og trekke i 10 min. Sil av fløten og kok opp igjen, hell over sjokoladen og kjør med stavmikser. Støp i form kledd med bakepapir, ca. 8-10 mm høy.
Salte sjokoladesmuler
250 g kakao
700 g mel
600 g sukker
700 g smør
40 g salt
Bland alt i en kjøkkenmaskin med K-spade. Bre utover et brett med silikonmatte og stek i ovnen på 160 °C i ca. 30 min. Avkjøl, og kjør i kjøkkenmaskinen med K-spade på nytt slik at det blir såkalte smuler. Strø over Earl Grey-trøffelen med en gang den er støpt i formen.
Appelsinsnøball
300 g fløtezest av 1 appelsin
100 g mørk sjokolade
400 g melkesjokolade
2 ss Grand Mariner
Kok opp fløte med zest.Sil over all sjokoladen og kjør med stavmikser. Tilsett Grand Mariner og avkjøl. Rull til kuler og rull deretter i den krystalliserte hvite sjokoladen slik at det ser ut som en snøball.
Krystallisert hvit sjokolade
90 g vann
200 g sukker
190 g hvit sjokolade
Kok sukker og vann til 145 °C. Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk inn sukkerlaken i sjokoladen og avkjøl.