Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Knust sitronterte og granskudd

Knust sitronterte og granskudd>

Sitronkrem

40 g sitronjuice

2 eggeplommer, eggehviter spares til marengs

40 g sukker

10 g sitronsaft

100 g usaltet smør i terninger

½ plate gelatin, oppbløtt i kaldt vann

 

Ha første del av oppskriften i termomikser og varm ved 80 °C til det tykner. Skru ned varmen og ha i gelatin. Pisk inn smøret til kremen tykner, litt om gangen. Smak til med sitronsaft.

 

Grillet sitronfluidgel

4 sitroner

3 ss sukker

1 ts revet ingefær

agar agar

 

Del sitronene i to og grill eller stek dem til de blir nesten svarte på snittsiden. Press saften fra dem og bland med sukker, ingefær og litt vann.

Kok med agar agar til fast gele. Kjør til en glatt puré i blender og smak til.

 

Sprø marengs

Pisk like deler eggehvite og sukker til marengs i mikser. Riv i litt sitronskall og stryk utover matte. Brenn av med skibrenner og tørk til den blir sprø ved 80 °C. Knekk i biter og legg oppå kremen.

 

Mørdeigsgitter

100 g mel

100 g smør

100 g sukker

1 egg

 

Kjør dette raskt i hurtighakker. Elt sammen og frys inn. Riv utover bakepapir og stek i ovn ved 160 °C til gylden farge. Knekk opp i fine biter og legg opp på desserten.

 

Granskuddgranite

200 g granskudd

150 g sukker

1 liter vann

1 sitron

 

Kok opp vann og sukker. Trekk granskuddene i kjelen og kjør i blender. Sil og smak til med sitron. Frys inn over natten og skrap til granite med gaffel.

Legg oppå desserten.

  

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev