Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter byggrynskrem med rips- og rabarbrasaus

Byggrynskrem med rips- og rabarbrasaus>

Dette er en frisk og ny vri på den tradisjonelle riskremen. Spennende – og garantert en suksess i juleselskapet.

 

4 dl byggryn fra Skjåk

4 dl melk

1 vaniljestang

1 kanelstang

2 dl fløte

4 ss sukker

4 dl VÅR eple-, rips- og rabarbrajuice

1 ss maizenna

friske rips eller sukret og tørrfrosset fra sesong

1 rødt syrlig eple, eller syltede norske fra sesongen

 

Legg byggrynene i bløt over natten. Hell av vannet og kok byggrynene i melken sammen med vaniljestang og kanelstang til grynene er møre. Avkjøl og ta ut vanilje- og kanelstangen. Pisk fløten og 2 ss sukker til en luftig og myk krem. Vend kremen inn i den kalde byggrynsgrøten. Kok eple-, rips- og rabarbrajuicen med 2 ss sukker til sukkeret er løst opp. Rør ut maizennaen i 2 ss kaldt vann og ha i juicen. Pisk og la koke til sausen begynner å tykne. Avkjøl sausen. Server byggrynsgrøten med den røde sausen, rips og finhakket eple.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev