Dette er en frisk og ny vri på den tradisjonelle riskremen. Spennende – og garantert en suksess i juleselskapet.
4 dl byggryn fra Skjåk
4 dl melk
1 vaniljestang
1 kanelstang
2 dl fløte
4 ss sukker
4 dl VÅR eple-, rips- og rabarbrajuice
1 ss maizenna
friske rips eller sukret og tørrfrosset fra sesong
1 rødt syrlig eple, eller syltede norske fra sesongen
Legg byggrynene i bløt over natten. Hell av vannet og kok byggrynene i melken sammen med vaniljestang og kanelstang til grynene er møre. Avkjøl og ta ut vanilje- og kanelstangen. Pisk fløten og 2 ss sukker til en luftig og myk krem. Vend kremen inn i den kalde byggrynsgrøten. Kok eple-, rips- og rabarbrajuicen med 2 ss sukker til sukkeret er løst opp. Rør ut maizennaen i 2 ss kaldt vann og ha i juicen. Pisk og la koke til sausen begynner å tykne. Avkjøl sausen. Server byggrynsgrøten med den røde sausen, rips og finhakket eple.