Matnytt Norsk paviljong under World Cheese Awards 2021 i Oviedo, Asturias, Spania

Norsk paviljong under World Cheese Awards 2021 i Oviedo, Asturias, Spania >

Bildet over: Den norske ambassadøren besøker den av den norske paviljongen.Her sammen med  Bent Bucher-Johannessen og Hans Christian Riege. 

 

I forbindelse med årets utgave av oste VM i regi av World Cheese Award (WCA) / Guild of fine foods, har HANEN i samarbeid med Innovasjon Norge, Den Norske Ambassaden i Madrid og HCR Consulting satt opp en Norsk paviljong for å promotere norske gourmet-produkter som ost, sider, brennevin og marinert fenalår.

 

Svein Erik Backelund presenterer marinert fenalår fra Tind

 

International Cheese Festival organiserte sammen med World Cheese Award (WCA ) er en festival med oster fra hele Spania, sider fra Asturias og nå med norske lokalproduserte gourmetprodukter. Festivalen var åpen for profesjonelle innkjøpere, produsenter og presse onsdag og torsdag og for publikum på fredag 5. og lørdag 6. november.

 

Camilla Sæbjørnsen fra Norsk Gardsost og Ellen Skuterud fra NMBU på den norkse paviljoingen

 

Den Norske paviljongen er en del av HANENs eksportinitiativ for lokale mat og drikke spesialiteter fra Norge. Standen var et samarbeidsprosjekt mellom HANEN, Innovasjon Norge, Den Norske Ambassaden i Spania og HCR Consulting. Målet for paviljongen var å vise frem og presentere norsk lokalprodusert ost, sider, brennevin og marinert fenalår til et spanske publikum, innkjøpere og presse.

 

På standen ble det presentert oster fra Tingvollost med Kraftkar, Ostegarden med vellagret Fanaost, Valdresmeieriets med Bufar, Syndin og Salatost, samt osten Caciocavallo fra Winther Ysteri.

 

 

To verdensmestere : Tingvollost med Kraftkar i 2015 og Ostegarden sin vellagret Fanaost i 2019

 

I tillegg til verdens beste oster så hadde vi med noen av Norges beste sider og akevitt. Fra Åkre gard hadde vi med Edel Sider Tradicional som fikk dobbel gull i Spania tidligere i år, Edel Sider og Edel Issider. Fra Hardanger saft og Sider fabrikk hadde vi med Hardanger akevitt, også den med dobbel gull i Spania, sammen med eplebrennevinet Apal, Dronning sider og Kvasshovden.

Fra Gardsbrenneriet kom det Attåt akevitt med gull fra Spania, Attåt jordbær og rabarbra likør, samt Attåt eple sider.

 

 

Sommelier Hans Christian Riege fra HCR Consulting Gjermund Åkre fra Åkre Gard. 

 

Tind var med som eneste produsent av kjøtt og deres marinerte fenalår falt i god smak hos et skinke elskende spansk publikum.

Torsdag 4.11 var det klart for en to timers presentasjon og smaking av norsk ost og sider, akevitt og fenalår. Det var ca 50 gjester fra presse, innkjøpere, HORECA og ost- og vinbutikker til stede.

 

Den norske ambassadøren Nils Haugstveit

 

Det hele ble innledet med en hilsen og en sterk påminnelse fra den norske ambassadøren, Nils Haugstveit, om at norsk gourmet mat var kommet til Spania for å bli. Bent Bucher-Johannessen fra HANEN snakket om Matnasjonen Norge og sommelier Hans Christian Riege fra HCR Consulting, holdt orden på smakingen av oster, sider, marinert fenalår og akevitt. Godt hjulpet av Siri Helen Winther fra Winther Ysteri og Gjermund Åkre fra Åkre Gard. De var til stede og presenterte egne produkter.

 

Det var mange fornøyde gjester som for første gang hadde fått en introduksjon til norsk ost, sider, sprit og marinert fenalår.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev