Matnytt Hurra for det beste norske på bordet 17. mai

Hurra for det beste norske på bordet 17. mai>

Årets nasjonaldagsfeiring blir litt annerledes enn vi er vant til, men vi skal uansett kose oss med god mat og våre nærmeste. Vi har satt sammen en meny med de nye, ferske norske råvarene som egner seg til frokost eller lunsj på 17. mai.

 

Årets 17. mai blir en spesiell dag for oss alle - men vi skal nyte og feire dagen.

 

Klokken 13 skal vi alle synge nasjonalsangen sammen, og mange skal sikkert arrangere frokost eller lunch for de nærmeste. Dette blir uforglemmelig. 

 

Det norskeste du kan få tak i nå, midt i mai, er asparges og rabarbra, i tillegg til tomater og agurker. Hva med å la det gå inn i på menyen på 17. mai? 

Det er ekstra stas å bruke de norske råvarene på denne dagen, når bordet pyntes med norske flagg og friskt løv.

 

Dette er praktisk med småretter som kan tilberedes i god tid på 17. mai, og her er årets forslag til meny, som egner seg like godt til store og små.

 

 

Asparges med nøtter

1 bunt grønn frisk asparges

1 ss sesamolje

10 grohakkede valnøttkjerner

2 ss grovhakkede pistasjenøtter

4 ss revet parmesan

litt nykvernet pepper

 

 

Skyll og skjær eller brekk av den nederste delen på aspargesen. Del aspargesene i biter. Rist aspargesbitene i varm panne med litt olje.

Ta i grovhakkede nøtter det siste stekeminuttet. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.

Server gjerne ferskt urtebrød til.

  

Bruk også friske norske grønnsaker som cherrytomat, redikk, salat, agurk sammen med norske oster og spekeskinke. En smuldre- rabarbrapai toppet med norsk iskrem gjør susen og setter alle i rette stemningen på nasjonaldagen. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev