Matnytt Gullrushet fortsetter i kokke-VM

Gullrushet fortsetter i kokke-VM>

Norge fikk i dag sitt tredje gull i Culinary World Cup 2022 i Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations». Det norske laget består av fra venstre: Eline Sofie Sunde, Toum S.D Ulseth, Jostein Torgersen, Kåre A. Hjartholm, Sindre Iversen, Aron Espeland, Panupong Phengpheng, Åshild Lerbakk, Katrine Åsnes Gjesdal og Trym Karlsen. Kaptein Sebastian Myhre var på kapteinsamling da bildet ble tatt. Foto: Rasmus Kongsøre.

 

Den norske medaljefesten forsetter i Culinary World Cup 2022. De Norske Kokkelandslagene fikk tirsdag sitt tredje kategorigull, denne gang i Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations».

 

 Panupong Phengpheng (t.v.) og Kåre A. Hjartholm hadde 110 gjester å servere under konkurransen. Foto: Rasmus Kongsøre.

 

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Senior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations» er en av dem. I konkurransen lages det en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 110 gjester.


Tredje kategorigull

De Norske Kokkelandslagene håver inn edelt metall under kokke-VM i Luxembourg. Det ble i dag klart at Norge fikk sitt tredje kategorigull. Denne gang for innsatsen i Senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations». Det norske laget bestod av Aron Espeland, Sindre Iversen, Trym Karlsen, Panupong Phengpheng, Toum S.D Ulseth, kaptein Sebastian Myhre, Kåre A. Hjartholm og manager Gunnar Hvarnes.

 

Så langt har Norge tatt tre av fire mulige gull i verdensmesterskapet. I tillegg har Norge også en sølvmedalje. Selv om den siste konkurransen fortsatt ikke er bedømt, lever Norges store drøm om å bli verdensmestre i beste velgående. Torsdag summeres poengsummene fra alle de fem konkurransene og verdens beste kokkelandslag kåres.

Sist Norge vant denne konkurransen var i 2006 med Svein Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

 

Aron Espeland (t.v.) og kaptein Sebastian Myhre legger opp desserten som besto av kirsebær fra Hardanger i ulike varianter. Foto: Rasmus Kongsøre.

 

Sterk prestasjon

– Kategorigullet i Senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» var en sterk prestasjon på en dag med en del tekniske utfordringer, men lag som har trent godt takler som regel slike ting godt. Dette gullet var preget av en solid laginnsats, sier Kjetil Gundersen som er en av Norges tre A-sertifiserte kokkedommere.

Han har vært dommer i tre VM og to OL og har også selv en karriere bak seg som konkurransekokk tidlig på 2000-tallet.

 

Under det pågående verdensmesterskapet i Luxembourg står han «ringside» som leder for Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg som skal gi råd og veiledning til deltakerne på De Norske Kokkelandslagene.  

 

Kjetil Gundersen er en av tre A-sertifiserte kokkedommere i Norge og er leder i Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg som følger opp Norges landslagskokker. Han er imponert over de norske prestasjonene i Culinary World Cup 2022. Foto: Per Magne Dalen

 

– Norge presenterer på et forventet toppnivå og det blir spennende å se hva dette holder til når poengene skal telles opp på torsdag. Det er flere lag som har fått kategorigull og kampen om pallplassene kommer til å bli hard, sier Gundersen.

 

 

Menyen

Den norske menyen i Senior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» bestod av bakt kveite med brunet smør som forrett, økologisk and fra Telemark som hovedrett og kirsebær fra Hardanger i ulike varianter til dessert.

 

 

De Norske Kokkelandslagene har valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

 

 

 

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, konkurransen har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4 år og har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg.

 

Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien CHEFS TABLE. Et svært viktig valg, slik at alle WACS konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft. De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser.

 

I den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset. Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eivind Helstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renna som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronjse sammenlagt.

 

 

Fakta om De Norske Kokkelandslagene

Forberedt, perfeksjonert og trent sammen i mer enn 28.000 timer, på samling hver tredje helg

26 kokker, 3 kapteiner og en manager

Konkurrerer i 5 konkurransekategorier (se konkurranseoversikt under)

Service| Støtte| Transport| Teknisk team 6 personer

Medieteam 4 personer

Norge vant Culinary World Cup siste gang i 2006. Sven Erik Renaa var manager og Gunnar Hvarnes var kaptein.

I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronse sammenlagt i Culinary World Cup

Tema – HARVEST – Gull i hver høst & smaker fra sen høst

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev