Nyhet
Matnytt «Byen vår er død uten denne bransjen» – kokkelærling Aya (25)

«Byen vår er død uten denne bransjen» – kokkelærling Aya (25)>

- Byen vår er død uten denne bransjen sier  kokkelærling Aya (25)

Og bransjen er død uten rekruttering. Lærlingene er en viktig del av restaurantlivet – og av Rest-familien De jobber hardt og har gjerne bratte læringskurver, og de bringer inn nye ideer og utfordrer.

 

 

 

- Noen kommer rett fra videregående skole, andre kommer inn som voksne – slik som @ayakraan her.

Hun har en bachelor i prosjektledelse i kunst og kreativ næring, og har jobbet med alt fra krypto til TV. Men i restaurantgamet er hun ganske fersk.

 

Så hva fikk 25-åringen til å velge å bli kokk?

– Maten og menneskene! Jeg setter pris på å kunne omgås både eksepsjonelt bra mat og eksepsjonelt bra folk hver dag.

 

Hvorfor akkurat Rest?

– Jeg er opptatt av bærekraftighet og har en stor interesse for dyrking og sanking av sopp og nyttevekster. Også elsker jeg å jobbe med mat, da.

 

Hva er favoritten på kjøkkenet?

– Vanskelig å velge ett redskap eller én ingrediens, men jeg synes det er veldig gøy å kunne jobbe med alle de rare råvarene og stykningsdelene vi har på kjøkkenet

 

Hvor liker du best å gå ut og spise?

– Bar Txotx og Chengdu er nok blant favorittene og de mest besøkte i Oslo i hvert fall. Eller The Golden Chimp for dumplings! Du kan nok også spotte meg på Izakaya Oslo en god del.

 

Og hvis du kan velge hva eller hvor som helst?

– Åh, det er mange steder! Maaemo, Renaa, Nomacph, The fat duck, Chez Panisse og Pujol Restaurant og Hisa franko, for å nevne noen.

 

Det har gått en stund siden lockdown. Er det noe som sitter igjen fra de syv månedene hvor praktisk talt alt var stengt?

– Jeg verdsetter arbeidsplassen min og jobben den innebærer i enda større grad etter lockdown. Men den største aha-opplevelsen har nok vært å se hvor død byen vår er uten denne bransjen. Så jobben føles viktigere på en litt annen måte enn før.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev