Matnytt Bondens matfest på Youngstorget 15.-16. september

Bondens matfest på Youngstorget 15.-16. september>

 

 

Velkommen til Bondens matfest som arrangeres for første gang! Alle er invitert når hjertet av Oslo fylles av mat og drikke. Her vil du finne mange bønder og lokalmatprodusenter som tilbyr sine egenproduserte kvalitetsprodukter. Det blir i tillegg lærerike demonstrasjoner av hvordan du kan fermentere kål og dyrke sopp hjemme, smakinger av sider og brennevin laget av norske råvarer, aktiviteter for barn og selvsagt mat og drikke som kan nytes på stedet.

 

Vi samarbeider med dyktige kokker som viser hvordan råvarene du kan gå få kjøpt på festivalen kan tilberedes. Olympisk kokkemester Kristoffer W. Lofnes har med seg Justin Klungsøyr, Vilde Lunde Træet og Mathias Østerås fra Unge Lovende Kokker.

 

Det blir også annen mat som kan spises, som steikost, sveler, burgere og pølser. Alkoholfri drikke som eplemost av ulike eplesorter er selvsagt på plass. I samarbeid med Krôk blir det bar, hvor både sider, øl og brennevin basert på norske råvarer er tilgjengelig. Gardsbrenneriet kjører også smakinger, en for sider og en for brennevin (billetter selges i døra).

 

Produkter du vil finne på matfestivalen:

 

Ost av ku, geit og sau

Kjøtt av vilt, storfe, lam og svin

Frukt, bær, sopp og grønnsaker

Honning

Syltetøy, saft og most

Iskrem

Bakervarer

Det blir også flere aktiviteter for barn: Du kan for eksempel se på levende bier i bikube hos Heier Du Rietz, lage mat sammen med Sultenpappa/Kristoffer Gregersen og teste smaksløkene sammen med Bøler sukkerkokeri.

 

For voksne anbefaler vi Soppkompaniets demonstrasjon om hvordan du kan dyrke sopp hjemme, og Eimealt lærer deg hvordan du fermenterer kål.

 

Du finner mer informasjon her >  bondensmatfest.no

 

Velkommen, åpningstid kl 11-18 begge dager.

 

 

 

 

Bondens marked feirer tyve år i Norge

For tyve år siden ble det første Bondens marked gjennomført på Majorstuen i Oslo, inspirert av den amerikanske og britiske suksessen med Farmers Market. Jubileet til Bondens marked vil bli markert på utvalgte lokale markedsplasser de neste månedene.

 

 

På det første markedet solgte bøndene kjøtt, ost, grønnsaker og honning direkte til forbruker, og kundene strømmet til for å oppleve den moderne utgaven av torghandelen. Tilbakemeldingene var overstrømmende positive, ikke minst fordi opplevelsen med å handle rett fra bonden ga mersmak. I tillegg sa kundene at varene var ferskere og utvalget var mer spennende. Siden den gang har utvidelsene kommet år for år, og nå arrangeres nesten 400 markedsdager spredt ut over hele landet.

 

-Bondens marked har vært en av  pådriverne for økt mangfold og lokalprodusert mat. I dag er mangfoldet av norske oster stort og lokalmat trendy, forteller Randi Ledaal Gjertsen, som er daglig leder i Bondens marked Norge. For tyve år siden var franske oster og utenlandsk mat ansett som langt mer spennende enn norsk, og det var lite mangfold i vareutvalget.

 

- Bondens marked opplever bare økende interesse for det vi holder på med. Det fysiske møtet over maten gir en annen handleopplevelse og mye mer informasjon om hvordan maten har blitt til, sier Gjertsen. Hun viser til at Bondens marked har bygd seg opp til å bli en viktig salgskanal gjennom økt omsetning og vekst i antall handlende hvert år siden starten i 2003.

 

Jubileet til Bondens marked vil bli markert på utvalgte lokale markedsplasser de neste månedene, nedenfor følger et utvalg:

 

Høsttakkefest i Trondheim i samarbeid mellom Bondens marked Trøndelag og Erkebispegården ved Nidarosdomen 21.-23. september.

Bondens marked Oslo planlegger jubileumsmarked i Birkelunden 23. september.

Bondens marked Innlandet feirer sammen med mange aktører i landbruket 13.-14. oktober på Løten.

 

 

Thomas Stebergløkken fra Heidal landbruksprodukter selger kjøtt fra egne dyr på Bondens marked. Det har han gjort i tyve år, og interessen øker stadig.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev