Nyhet
Matnytt Filip August Bendi tar sølv

Filip August Bendi tar sølv > vi gratulerer så mye!!

 

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. Mandag kveld 23. januar sikret Filip August Bendi og det norske teamet sølv i verdensfinalen i Lyon.

Team Norway består av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. Davidsen.  Sven Erik Renaa er teamets president.

 

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or fra Lyon i kveld:

Gull:  Danmark

Sølv:  Norge

Bronse:  Ungarn

Beste tallerkenrett:  Frankrike

Beste fatrett:  Sverige

Beste commis: Leon Haarberg Nilsen

 

Om Bocuse d’Or:  

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.

 

Teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

 

Norges 15 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og fire bronsemedaljer i de 17 av totalt 19 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

 

Om Filip August Bendi

Filip August Bendi er en uredd, målrettet og kreativ kokk som tidlig fikk interesse for kokkekonkurranser. Bendi var commis for Gunnar Hvarnes da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2010 og bronse i verdensfinalen i Lyon i 2011. Som nyutdannet kokk fikk han innpass hos Noma, hvor han arbeidet ett år. Derfra gikk turen til Stockholm og kjøkkenet til Mathias Dahlgren på Matbaren. Her ble Bendi værende i tre år før han endte på restaurant Daniel i New York ett år.

Arbeidserfaringen tok han med hjem til Norge, hvor han ble kjøkkensjef på NB Sørensens Annen Etage i Stavanger. Siden 2018 har han jobbet som kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev