Nyhet
Matnytt Åtte nye juniorkokker i bydel Sagene

Åtte nye juniorkokker i bydel Sagene>

Det koker på kjøkkenet i Drøbaksgata 1. Et nytt kull med juniorkokker fra Geitmyra skal ta eksamen. Neste stopp blir å sette kunnskapen ut i praksis.

 

Ungdommene har gått på kurs på Geitmyra og fått kunnskap om mat, matlaging og ansvarlig forbruk. På kurset lærer ikke ungdommene bare å lage sunn og god mat, men også å ta gode matvalg for seg selv, andre og jorda vi lever på. – Vi fokuserer på hvordan vi kan handle fornuftig, bruke restene, bevisstgjøre og skape holdningsendringer. Det er matglede, livsmestring, folkehelse og bærekraft i praksis, forteller Selje Lyngset, prosjektleder for Juniorkokk i jobb.

 

Eksamensoppgaven er å lage et måltid. Kokkene skal lage meny, beregne mengde, handle og lage mat. I løpet av to timer skal det lages fiskepinner av skrei, bønnebab med yoghurtdressing, hummus, ovnsbakte grønnsaker med hjemmelaget majones, linsesuppe og knekkebrød. – Du bør smake på maten, før du krydrer, veileder Selje.

 

 

12 minutter til avspark

Hvor er rapsoljen? Kan jeg bruke sitron i stedet for lime? Hvor er stavmikseren? Nå mangler vi to kokker! Stemningen er nokså hektisk. Det oppstår litt panikk når bakepapiret sitter som limt på knekkebrødet. Men det går seg til og nøyaktig klokken 18.00 er benkene vasket, maten ferdig og fatene dandert. Utenfor står gjestene klare – og sultne.

 

Gjestene er fra Ungt Samvirke, arbeidsgivere fra seniorsenteret og Sagene IF, lokale politikere og sosiallærere ved skolene der ungdommene går.

 

 

Terningkast seks

Utrolig godt! Så mange gode smaker. Gøy å få inspirasjon til nye oppskrifter! Superlativene sitter løst og maten går ned på høykant. – Det er utrolig spennende å se hva som rører seg i bydelen. Spesielt blant de unge, sier Thea Borkhus Gabrielsen fra Rødt. – Vi støtter denne type ungdomsarbeid, stemmer Wenche Aas fra Sagene MDG.

 

Ungdom trenger å jobbe, gjøre noe meningsfullt for seg selv og andre, få ansvar, bli vist tillit og tjene sine egne penger. Målet med prosjektet er å skape varig endring og ringvirkninger, samt at kunnskapen om matsvinn og ansvarlig forbruk blir ivaretatt på fritidsklubbene over tid, sier Selje.

 

I Drøbaksgata 1 holder Ungt Samvirke til. Ungt Samvirke drives av bomiljøtjenesten i bydel Sagene og formidler jobber til unge – som juniorkokkene fra Geitmyra. Årets kull skal jobbe blant annet i Sagene IL, Sagene seniorsenter og Sagene samfunnshus.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev