Nyhet
Drikke Tysk, hvit asparges og sylvaner i fokus

Tysk, hvit asparges og sylvaner i fokus>

Tysk, hvit asparges tilhører det absolutte toppsjiktet blant asparges. Den har en særegen karakter som gjør seg utmerket i kombinasjon med tyske silvanerviner. Vi ønsker så klart å øke kunnskap og spre ordet om denne fantastiske kombinasjonen. Denne uke er det Alfred Kerschbaumer fra Kviknes Hotel som deler en av sine oppskrifter med tysk asparges i fokus.

 

 

I keiser Wilhelm II sine fotspor

På Kviknes Hotel strekker gjestgjiver-tradisjonene seg tilbake til 1752. Ole Kvigne overtok hotellet i 1877 sammen med kona Kari og broren Knut. Fra da av startet en rivende utvikling som har holdt fram til i dag. Hele tiden har familien Kvikne vært vertskap på hotellet ved Sognefjorden. Nå er det en ny generasjon som fører arven fra Ole og Kari Kvikne videre. Sigurd Kvikne har den daglige ledelsen sammen med søskenparet Marta og Kari.

Historie har alltid vært en viktig del av opplevelsen ved Kviknes Hotel. Generasjonene har tatt godt vare på klenodium og kunstverk - og det har gitt hotellet sin spesielle sjel og atmosfære. Du kan den dag i dag oppleve historien når du besøker Kviknes Hotel. I Høyvik-salen finn du fantastiske kunstverk fra ulike perioder og kunstnere.

 

 

Hotellet ligger idyllisk til ved Sognefjorden i nasjonalromantiske omgivelser. Listen over prominente gjester ved Kviknes Hotell er svært lang. Keiser Wilhelm II av Tyskland var ofte gjest i Balestrand. I tillegg er kongelige, keisere, presidenter, statsministre, filmstjerner og kunstnere fra mange land å finne på gjestelisten. Keiser Wilhelm var i Balestrand 25. juli 1914 da han fikk nyheten om at 1. verdenskrig var i emning. Faktisk reiste Keiser Wilhelm på ferie til Balestrand sommeren 1914 etter skuddet i Sarajevo, noe mange hevder var begynnelsen på 1. verdenskrig.

 

 

 

 

 Alfred Kerschbaumer har laget en rett som forener tyske, hvite asparges med sylvanervin og norske råvarer som ørretrogn og sommerens første grønne erter.

 

Hvite tyske asparges, Silvaner hvitvinsaus, erterpuré, gravet eggeplomme, ørretrogn og fritert  persille

 

Kok aspargesen i 6 minutter til den er mør. Sautèr 3 finhakkede sjalottløk og et fedd hvitløk i smør. Tilsett 3 dl Silvaner hvitvin, 2 dl kokekraft fra aspargesen og 1 dl fløte.

La dette redusere og smak til med salt og pepper. Sil av og hell sausen på en espumaflaske. Den legges på som skum ved servering.

Kjør 400 g grønne erter opp med smør og litt fløte til en frisk og glatt erterpurè. Smak til med salt og pepper.

Legg  2 eggeplommer i en blanding av 60 g salt og 100 g sukker og noen tynne strimler zest fra appelsin og sitron. Grav eggeplommer og sitrusfrukt i blandingen en dag i kjøleskapet.

Anrett lune asparges skåret på langs og i passe biter, på en tallerken eller fat og dander med erterpurè, raspet eggeplomme, zest og ørretrogn. Avslutt med Silvaner hvitvinsaus dandert som skum. Fritèr gjerne litt persille som urtecrunch på toppen av retten.

Her er  en god vinanbefaling > Siefersheim-Silvaner-Trocken

 

SUS, Spargel und Silvaner

For sjette år på rad arrangerer Tysk vininformasjon SUS, Spargel und Silvaner. I mai ønsker de å belyse og spre kunnskap om tysk hvit asparges, særlig i kombinasjon med frisk, tysk silvaner. 

Les mer her > tyskvin.no

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev