Drikke Prøv noe nytt

Prøv noe nytt> Bytt ut rødvin med hard seltzer når du serverer ost og kjeks

Når de lange, mørke høstkveldene setter inn, er det ekstra deilig å fråtse i gode oster med spennende kjeks eller godt brød. Men må det alltid være rødvin i glasset?

 

Det er lett å få inntrykk av at det er opplest og vedtatt at til ost drikker man rødvin. Men har du lyst på et letter alternativ, er årets nyeste trend innen drikke absolutt verdt å prøve.

 

Tidligere i år ble det nemlig mulig å kjøpe hard seltzer i Norge. Dette er vann med kullsyre tilsatt alkohol og naturlig smak.

 

 

Et friskere og lettere alternativ

– Visst er rødvin godt sammen med ost, men det kan ofte være deilig med noe litt friskere og lettere til, ifølge merkevaresjef Ida Davidsen hos Ringnes. Bryggeriet lanserte Garage – den første hard seltzeren fra Carlsbergs – i mai i år.

 

Hard seltzer finnes også i ulike smaksvarianter som kan passe til ulike typer oster, understreker hun. Servert i glass med enkel garnityr er dette også en drikk som er en fryd for øyet.

 

 

Flere velger færre kalorier og mindre sukker

Nyere salgstall viser at flere velger drikke med litt mindre alkohol, færre kalorier og mindre sukker enn tidligere. Nordmenn er allerede i verdenstoppen når det gjelder å velge sukkerfri brus.

 

– Interessen for mer kalorifattige øl i LITE-kategorien er også veldig stor her i landet. Hard seltzer passer svært godt inn i denne trenden, med svært lavt sukkerinnhold og færre enn 100 kalorier per boks, forteller Davidsen.

 

 

Dette er hard seltzer

 

Vann med kullsyre tilsatt alkohol og naturlig smak.

 

Rundt 4,5 % alkoholinnhold

 

Svært lavt sukkerinnhold, under 100 kalorier per boks

 

Raskest voksende alkoholholdige drikkekategori noensinne

 

Fås i dagligvarebutikk

 

 

Det er spesielt yngre mennesker som gjør disse valgene, både fordi de ofte har en aktiv og sunn livsstil og fordi de ønsker mildere alternativer til sterkere alkohol som for eksempel vin.

 

Foreløpig finnes det to smaksvarianter av Garage hard seltzer – Wild Raspberry og Lemon + Lemongrass.

 

 

 

Blåost og bringebær

Garage Wild Raspberry har en mild bringebærsmak som ikke er for søt, forklarer Ida Davidsen.

 

– Selv ville jeg valgt milde blåmuggoster til Wild Raspberry, som for eksempel Saga eller Castello. Den lett søte bringebærsmaken balanserer veldig godt med saltet og den litt skarpe smaken som du får fra blåost.

 

Med slike oster kan du også gjerne servere ferske bringebær som garnityr, eller drysse litt honning over for ekstra sødme hvis du ønsker det.

 

 

 

 

Gule oster, mild chèvre og sitron

Til Lemon + Lemongrass ville Ida Davidsen gått for mildere gule og hvite oster. Frisk smak fra sitron og sitrongress passer til friske oster som ikke har for overdøvende smak.

 

Prøv en moden gouda, litt ricotta eller en mild chèvre – kanskje servert med valnøtt.

 

I tillegg til å være et friskt og mindre alkoholholdig alternativ til vin, spiller også boblene i hard seltzer en rolle når du smaker deg gjennom ostefatet.

 

Kullsyren er nemlig med på å rense ganen, slik at fettet fra osten du nettopp har spist fjernes raskere og du blir klar for en ny smaksopplevelse for hver bit du tar.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev