Nyhet
Drikke Kåret til verdens beste akevitt

Kåret til verdens beste akevitt > midt i tappingen av årets juleakevitt.

Det er travle dager på Oslo Håndverksdestilleri. Årets Juleakevitt skal tappes fra rødvinsfatene over på flasker når telefonen fra London kommer.

 

Både Akevitten og Juleakevitten deres har fått gull, mens deres Akevitt Blank -  som den første akevitten i historien er tildelt en Master utmerkelse.

Kan representanten for The Spirits Masters som er verdens største konkurranse for brennevin, meddele. Jubelen gjaller gjennom det lille destilleriet.

 

 

 

The Spirits Masters, som tidligere i år kåret destilleriets Vidda til verdens beste gin, er en serie med blindsmakinger som avholdes gjennom årets med uavhengige brennevinseksperter i juryen.

 

Konkurransen avholdes av det The Spirit Business, magasinet som sees som den internasjonale bransje bibelen.  Det er kun når samtlige dommere har gitt topp score at utmerkelsen Master utdeles noe som inntil nå aldri har skjedd med en akevitt. I en uttalelse sier The Spirit Masters følgende om seieren:

 

 

 

I de senere år har vi sett en økende interesse for akevitt som kategori. Det karvesmakssatte brennevinet øker stadig i popularitet og mye av dette skyldes dens likheter med gin. Dette er lett å skjønne når den første Master medaljevinneren ble oppdaget: Akevitt Blank.

Dommerne beskriver lukten som aromatisk og intens med karve, anis og myntetoner. Reisen fortsetter i munnen med intense smaker i mange lag.

 

 

Akevitt Blank er ypperlig følge til rake- og lutefisk, men nå er det Juleakevitt 2020 som er i fokus. Den har først ligget 18 mnd på whiskey fat før den legges over på rødvinsfat fra Bordeaux hvor den får ligge i 8 mnd.

 

Til slutt får den trekke litt med plommer og kirsebær i tråd med gamle norske tradisjoner for å legge hagebær og frukter på brennevin til jul. Resultatet er en kompleks og fruktig akevitt som passer godt sammen med julemat.

 

 

 

 

-Denne utmerkelsen er ikke bare stort for oss som et lite destilleri, men representerer også et gjennombrudd for akevitt som kategori. Dette viser at verden både har fått øynene opp for vårt nasjonalbrennevin som kategori og at den kan være et kvalitets destillat, uttaler Oslo Håndverksdestilleris Salg og markedssjef Frederik Dahl. 

 

 

 

Akevitt Blank  pris kr 359,90

Oslo Håndverkdestilleri Akevitt Pris kr 519,90

Juleakevitt 2020 Pris kr 399,90

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev