Drikke Heidi Iren Hansen MW er den yngste fra Norge

Heidi Iren Hansen MW er den yngste fra Norge> som har bestått Master of Wine

Aldri før har en nordmann prestert på samme nivå i vinverdenens «Grand Prix»

Heidi Iren Hansen MW er den yngste nordmannen som har bestått det mest prestisjetunge vinstudiet i verden, Master of Wine. I går under en covid-forsinket seremoni i London ble hun i tillegg tildelt to utmerkelser ingen nordmann før henne har mottatt.

Oslo 2. desember 2021

 

 

Heidi Iren Hansen MW ble i går kveld kåret til beste smaker av alle Masters of Wine som bestod i 2020 da hun mottok Bollinger-prisen for beste opptreden i smaksprøven! Smaksprøven er en blindsmaking som foregår over 3 dager hvor studentene smaker på totalt 36 viner. De har ca. 10 minutter på hver enkelt vin. I løpet av disse minuttene må de svare på hvilket land og område vinen kommer fra i tillegg til en beskrivelse av kvalitet og årgang. Ikke nok med det, Heidi mottok også Austrian Wine Marketing Boards outstanding achievement award for beste sammenlagte resultat på alle 5 teorioppgaver, smaking og research paper!

 

 

For å sette det hele litt i perspektiv: Det finnes 418 Masters of Wine i verden! I 2020 bestod 23 studenter, noe som var rekordmange i Master of Wine-sammenheng. Hvert år er det i underkant av 10% som består smakingen og 20% som består teorien. Det sier litt om nivået på studiet, og Heidis utrolige prestasjon! Dermed er det også desto gjevere av Heidi å vinne både Bollinger-prisen og Austrian Wine Marketing Boards outstanding achievement award.

- «Det er mer enn jeg noen gang kunne drømt om» sier Heidi selv.

 

 

 

Veien til mål har bestått av beinhard jobbing. For å kvalifisere til opptak må man først bestå alle nivåer av den kjente Wine & Spirit Education Trust (WSET)- utdanningen. Denne tok Heidi på Kulinarisk Akademi. Deretter trenger man en anbefaling av en Master of Wine for å bli tatt opp. Ca. 50% av de som søker om å bli tatt opp får lov til å ta Master of Wines nivå 1 eksamen.

 

Man må først bevise at man har lært nok i løpet av det første året til at du får lov til å ta eksamen på nivå 1. Består man denne har man bevist at man er kvalifisert til å ta teorieksamen og smakseksamen. Når man så har bestått disse to må man skrive en omfattende oppgave om et tema ingen tidligere Master of Wine har skrevet om tidligere.

 

Institutt for Master of Wine er anerkjent verden over for sine svært strenge standarder. De 418 Master of Wines som i dag finnes på verdensbasis er fra 30 forskjellige land. Disse jobber som vinprodusenter, sommelierer, innkjøpere, journalister, konsulenter, akademikere, lærere og mer.

 

Til daglig jobber Heidi som vinansvarlig på Kulinarisk Akademi. Der holder hun vinkurs for privatpersoner og bedrifter, i tillegg til å undervise vinkelnerstudenter og WSET-studenter.

 

Heidi har en egen evne til å formidle på en spennende måte, uansett nivå. For dette er hun en svært godt likt lærer som engasjerer og motiverer studentene sine.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev