Drikke viner for en hyggelig førjulstid...

viner for en hyggelig førjulstid... >

Nå er den her den deilige førjulstiden hvor vi skal kose oss og nyte både tradisjonsmat og råvarer fra høstens jaktsesong. Her er noen viner som matcher smakene og i litt forskjellige prisklasser.

 

 

François Villard Jouvet Cornas 2018

Denne vinen er elegant i både duft, smak og farge. Den har en dyp rød farge med lillaskjær og  smak av røde og mørke bær som  bjørnebær med innslag av krydder og furunål. Tydelig og fine tanniner. Den er godt balansert og passer ypperlig til klassiske retter av småvilt som ryper i fløtesaus og annet små-  og storvilt. Prøv den også til retter av lam og sau.

Pris kr 529,-.

 

 

Touche de Joie Languedoc 2020

Dette er en vin som også passer bra til retter av småvilt og fugl. Den funker bra til storvilt, lam og sau også med smaksrikt tilbehør.

Fargen er middels dyp rød og duften har rike og harmoniske aromaer av pepper, skogsbær og urter. Smaken er fruktig, saftig og med silkemyk munnfølelse av mørke og røde bær, krydder og urter. En god allrounder til en meget god pris!

Pris kr 149.90

 

 

 

Von Buhl Kieselberg Riesling GG 2017

Skal man nyte et glass som aperitif og ikke bruke musserende er denne vinen et godt alternativ. Den er delikat lys grønn og gylden med smak av steinfrukt og grapefrukt. Den er intens og frisk og klart en god match til skalldyr og fisk. Den fungerer også godt alene.

Pris kr 429,90,-.

 

Sonnenmulde Blaufränkisch 2019

En vin som passer bra til julens små og store retter, juletapas og julebuffeter. Den er dyp rødblå på farge med ung og lett duft med syltet aroma av modne mørke bær, grønne urter og blomster. Den har en smak med saftig preg av modne mørke bær og grønne urter. Vinen har god fasthet i ettersmaken. Pris kr 163.90

 

Du finner mange gode oppskrifter på ryper og annet vilt på appetitt.no. Bruk søkeord i søkefeltet > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev