Nyhet
Drikke Tysk asparges & Sylvaner

Tysk asparges & Sylvaner > på Britannia Hotel

 

Britannia Hotel åpnet dørene sine for første gang i 1870. I all sin levende prakt ble hotellet en naturlig møteplass, hvor de nyeste trendene ble delt mellom eksklusive besøkere og Trondheims innbyggere. En sosial og kulturell «hub», i Norges tredje største by.

 

Den dag i dag er Britannia nyåpnet, nyoppusset og fortsatt en destinasjon utover det vanlige. Med sin unike design og en personalstab med følelse for arv, stil og visjon er det blitt en møteplass for alle generasjoner, et sted for nytelse og for å skape nye minner, som varer livet ut.

 

 

 

Jonathan Grill

Jonathan Grill er en av flere restauranter på Britannia Hotel. Her serveres lokale råvarer på japansk vis. Et spennende, uformelt sted, tilført nye internasjonale impulser som vekker dette populære konseptet til live på nytt i en tidsriktig og moderne innpakning.

 

 

Hans Erik Olsen, Souschef

 

 

Hans startet lærlingtiden sin på Curtisen i Halden og konkurrerte da i alt som var av lærling konkurranser. Han gikk videre til Rica Nidelven i ett år og var deretter med på å åpne Nord Øst, hvor han senere ble souschef. Der konkurrerte han i Chaine des Rotisseurs og stakk av med seieren.

 

Etter det var han med på å representere Norge i den internasjonale finalen i Manchester i 2016.

Så ble han en del av teamet på Britannia, hvor han nå arbeider som souschef på den japansk inspirerte restauranten Jonathan Grill.

 

 

Henrik Dahl Jahnsen, sommelier

 

 

Henrik startet karrieren som kokkelærling før turen gikk til en 1stjerners-restaurant i Frankrike. Tilbake i Norge var det behov for vinkelnere, så da ble det vinkelnerutdannelse i 2012.

 

Henrik vant Young Sommelier allerede som kokkelærling, i 2011 og har etter det konkurrert i NM hvor han kan vise til en tredjeplass i 2012, før det ble seier i 2014, 2016, 2018 og 2019.

 

I tillegg kom han på ellevteplass i VM i 2016.

 

Han arbeidet 12 år for Bølgen&Moi, hovedsakelig i Kristiansand og Ny-Hellesund, før det bar videre til nyåpningen av Britannia Hotel i Trondheim

 

 

 

 

Hvit asparges med røkt smørsaus

4 personer

 

12 store, hvite asparges

2 dl kremfløte

400 g meierismør, røkt

2 ss sitronjuice

50 g Stavangerskinke fra Idsøe, ternet

finkuttet gressløk

salt og pepper

 

Start med å kutte smør i terninger, plasser dette i en tett boks og tilfør røyk med røykpistol.

Settes bort i kjøleskap minst 30 minutter, men kan gjerne gjøres dagen før.

 

Asparges skrelles og legges til side, husk å ikke skrelle bort toppen. Marineres lett med nøytral olje, salt og nykvernet pepper.

 

Kok opp fløte og reduser til halvparten før du pisker inn smør over svak varme. Mens fløten reduseres, kan du gjerne starte å grille asparges. Alternativt kan de deles på langs eller grilles med press ovenfra f.eks. en støpejernspanne el. for å korte ned steketiden.

 

Når du har en jevn saus trekker du den bort fra varmen og vender inn skinken. Smakes til med sitronsaft, gressløk, salt og nykvernet pepper.

 

Den grillede aspargesen serveres lun toppet med generøse mengder smørsaus. Garneres med frisk gressløk og gjerne litt god olivenolje og kjørvel om du har for hånden.

 

Her er to gode vinanbefalinger i hver sin prisklasse >

Tyskland/Anna-Lena-Silvaner

 

Tyskland/Juliusspital-Würzburger

 

SUS, Spargel und Silvaner

For sjette år på rad arrangerer Tysk vininformasjon SUS, Spargel und Silvaner. I mai ønsker de å belyse og spre kunnskap om tysk hvit asparges, særlig i kombinasjon med frisk, tysk silvaner.

Les mer her > tyskvin.no

 

  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev