Vi ønsker varmere tider velkommen med champagnebaserte cocktails som passer like godt titil frokost, after work og dessert. God fornøyelse!
JA, VI ELSKER
Jordbær og champagne er alltid en god ide. Innta 17.mai-frokosten med denne drinken som vi, du gjettet riktig, elsker.
4 cl whisky, vi brukte Highland Park 10 YO
8 cl ingefærøl
2 cl limejuice
Champagne, vi brukte Piper-Heidsieck Brut
Jordbær
Isbiter
Ha whisky, ingefærøl og limejuice i et martiniglass med noen isbiter. Toppes med champagne og noen jordbær som garnityr.
TIFFANY MIMOSA
Hvis Audrey Hepburn ikke hadde hatt kaffekopp i hånden mens hun tittet inn vinduet på den verdenskjente juvelforretningen, Tiffany’s, hadde hun kanskje holdt denne lyseblå mimosaen med glitrende sukkerkledd rand. En oppsiktsvekkende cocktail med en frisk og velbalansert smak.
1 cl Curaçao, vi brukte Bols Blue
Ca. 12 cl Champagne, vi brukte Piper-Heidsieck Brut
2 cl enkel limonade
En skive sitron
Sukker
Ha sukker i en liten skål og gni inn kantene på glasset med en sitronskive. Vend så toppen i sukkeret slik at det fester seg. Ha curaçao i bunn av glasset, fyll halvveis opp med champagne og topp med limonade. Husk å ha ingrediensene godt avkjølt i forkant siden denne drinken serveres uten is.
KIR ROYAL SPESIAL
Den klassiske Kir Royal får en ansiktsløftning og bildevennlig justering i selskakp med frisk sorbet-is. Denne varianten utgjør en passe søt og svært vakker kombinasjon. Serveres i vakre åpne glass og nytes best med en skje i umiddelbar nærhet.
1 cl solbærlikør, vi brukte Bols Crème de Cassis
ca. 12 cl Champagne, vi brukte Piper-Heidsieck Brut
1 kule med sorbet-is
Ha først en kule med sorbetis i bunnen av et coupeglass. Hell over solbærlikøren og til slutt tilsetter du champagne. Hell i ved siden av iskulen for det peneste resultatet.