Hovedretter vilt Flatbiff av reinsdyr, gnocchi og røkt smør

Flatbiff av reinsdyr, gnocchi og røkt smør >

1 flatbiff av reinsdyr

2 pakke Rørossmør

timian

noen hele båter hvitløk med skall

 

Brun kjøttet i varm panne med olje. Tilsett hvitløk, timian og smør mot slutten. Stekes ferdig i ovnen på 120 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter.

 

Gnocchi  

500 g mandelpotet

1 eggeplomme

100 g mel

50 g parmesan

hvitløkbåt med skall

smør til steking

finplukket timian

 

Mandelpotetene skrelles, kokes og tørkes godt i kjelen og passeres. Kna inn parmesan, eggeplomme og deretter mel. Smak til med salt. Rulles og formes til passe store gnocchies. Blansjer gnocchiene og avkjøl. Stek dem i varm panne med olje. Tilsett smør, timian og hvitløk etter hvert.

 

Syltede og rå rødbeter

6 rødbeter

2 dl eddik

4 dl sukker

6 dl vann

 

4 av rødbetene kokes, skrelles, kuttes og syltes i sukker, vann og eddiklake. 2 skrelles med skreller og kuttes tynt på mandolin. Vendes i salt, pepper,

olje og litt sherryeddik.

 

Røkt smør

Kutt smøret i skiver. Legg det på rist med brett under og sett i en røykeovn. Sett en bakke med is under det igjen. Røyk smøret i ca 30 minutter. Piskes og smakes til med salt og sherryeddik.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev