1 flatbiff av reinsdyr
2 pakke Rørossmør
timian
noen hele båter hvitløk med skall
Brun kjøttet i varm panne med olje. Tilsett hvitløk, timian og smør mot slutten. Stekes ferdig i ovnen på 120 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter.
Gnocchi
500 g mandelpotet
1 eggeplomme
100 g mel
50 g parmesan
hvitløkbåt med skall
smør til steking
finplukket timian
Mandelpotetene skrelles, kokes og tørkes godt i kjelen og passeres. Kna inn parmesan, eggeplomme og deretter mel. Smak til med salt. Rulles og formes til passe store gnocchies.
Blansjer gnocchiene og avkjøl. Stek dem i varm panne med olje. Tilsett smør, timian og hvitløk etter hvert.
Syltede og rå rødbeter
6 rødbeter
2 dl eddik
4 dl sukker
6 dl vann
4 av rødbetene kokes, skrelles, kuttes og syltes i sukker, vann og eddiklake. 2 skrelles med skreller og kuttes tynt på mandolin. Vendes i salt, pepper,
olje og litt sherryeddik.
Røkt smør
Kutt smøret i skiver. Legg det på rist med brett under og sett i en røykeovn. Sett en bakke med is under det igjen. Røyk smøret i ca 30 minutter. Piskes og smakes til med salt og sherryeddik.