Hovedretter lam Kjekjøtt -rull med geitecavatelli

Kjekjøtt -rull med geitecavatelli>

1 helt kje og bruk kjøttet rundt beina, skjær ut beinet uten å skade ytterste skinnlaget.

 

Våt rub

3 tørka chipotle pepper

2 ss tasmansk pepper

2 ss kaffebønner

3 ss havsnø

2 ss fennikelfrø

3 stjerneanis

3 ss økologisk rørsukker

3 fedd hvitløk

3 dl andefett, kan også bruke temperert usaltet smør

 

Mort det tørre til pulver, mort inn hvitløk og andefett. Smør innsiden av rullen med rubben. Rull sammen og knytt med hyssing. Legg rullen 3 timer på smokeren som holder 110-120 °C. Pensle underveis med andefett.

 

 

Geitecavatelli

1 Lille aske fra Bo Jensen

1 egg

4 dl hvetemel

salt og pepper

 

Elt alt sammen og smak til med salt og pepper. Viktig at denne deigen ikke er klebrig. Rull til pølser og trykk den flat, ca. 2 cm bred og 0,5 cm høy. Kjør pølsen i en cavatelli-maskin. Kok dem i saltet vann til de flyter opp.

Grønnkål og sort kål brennes med brenner og sauteres med smør.

 

 

Gressløk-emulsjon

2 skiver toastbrød

2 dl kyllingkraft

2 ss hvitvinseddik

50 g gressløk

50 g bladpersille

salt

frysekald solsikkeolje

 

Kjør alt sammen i blender til puré, utenom olje og salt. Spe med iskald olje til den emulgerer, bruk ca. 5 dl. Smak til med salt og sitron.

 

 

Kål og sopp

Spisskål grilles og  pakkes inn i aluminiumsfolie med litt salt. Bakes videre i smokeren i ca. 30 minutter.

 

Vinaigrette

150 g smør

100 g shitakesopp, i skiver

2 ss sylta og finkuttet sjalottløk, litt eddik og sukker

15 stikkelsbær delt i to

½ fedd finkutta hvitløk

sitrontimianblader

juice fra en sitron

 

Stek sopp i panne, tilsett smør og brun smøret. Avkjøl litt før du tilsetter resten av ingrediensene.

 

Potetsmuler

6 poteter

8 dl nøytral olje

salt

 

Kvern potetene med skall. Skyll ut all stivelse, det er viktig. Friter på ca. 180 °C til de er gylne og smak til med salt. Anrett kål med godt med vinaigrette først, så sprø potet og deretter urter i lange baner.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev