Nyhet
Hovedretter lam Kjekjøtt ribs

Kjekjøtt ribs >

2 sider av kje

 

Rub

3 tørka chipotle pepper

1 ss tasmansk pepper

1 ss kaffebønner

1 ss havsnø

1 ss fennikelfrø

1 stjerneanis

1 ss økologisk rørsukker

 

Kjør alt til pulver og rub kjeet med rubben, gjerne noen timer før du skal grille. Legg kjøttet i smokeren i 1 time. Deretter pakkes det inn i aluminium og bakes 1 time i smokeren som holder en temperatur på 110-120 °C gjennom hele prosessen. Grill av før servering. Server gjerne dette som snacks.

 

Chipotlemajones

½ rød chili, uten frø

1 ts brent tomatpuré

1 tørka chipotle

1 ss sitronjuice

3 eggeplommer

1 ss Dijon sennep

4 dl nøytral olje

salt

1 dl nøytral olje til chili

 

Kjør chili, tomatpuré og chipotle sammen med 1 dl olje i blender. Jeg bruker Kenwood når jeg lager majones. Egg og Dijon sennep kjøres sammen og emulgeres med nøytral olje. Bland inn oljen med smak og smak til med sitron og salt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev