FOTO stian Broch
KOKK stian floer, mads andre hansen og karl torbjørn andersen
appetitt 2/2017
2 sider av kje
Rub
3 tørka chipotle pepper
1 ss tasmansk pepper
1 ss kaffebønner
1 ss havsnø
1 ss fennikelfrø
1 stjerneanis
1 ss økologisk rørsukker
Kjør alt til pulver og rub kjeet med rubben, gjerne noen timer før du skal grille. Legg kjøttet i smokeren i 1 time. Deretter pakkes det inn i aluminium og bakes 1 time i smokeren som holder en temperatur på 110-120 °C gjennom hele prosessen. Grill av før servering. Server gjerne dette som snacks.
Chipotlemajones
½ rød chili, uten frø
1 ts brent tomatpuré
1 tørka chipotle
1 ss sitronjuice
3 eggeplommer
1 ss Dijon sennep
4 dl nøytral olje
salt
1 dl nøytral olje til chili
Kjør chili, tomatpuré og chipotle sammen med 1 dl olje i blender. Jeg bruker Kenwood når jeg lager majones. Egg og Dijon sennep kjøres sammen og emulgeres med nøytral olje. Bland inn oljen med smak og smak til med sitron og salt.