Hovedretter lam Kjekjøtt konfit med artiskokk og fjelltopp

Kjekjøtt konfit med artiskokk og fjelltopp>

Artiskokk

reddiker

600 g kjeconfit, se egen oppskrift

1 salathode, batavia eller lignende

 

 

Grill artiskokken på siden av glørne på grillen eller bak den i ovnen i 15 minutter.  Avkjøl og rens den. Reddikene og salaten renses og vaskes. Bland alt i en stor bolle sammen med vinaigrette. 

 

 

Vinaigrette

1 ss eplesidereddik 

1 ss finkuttet sjalottløk

1 ts Dijon sennep

2 ss olivenolje

salt og pepper

2 stilker flatpersille

2 ss gressløk

 

 Bland sammen ingrediensene og smak til med sennep, salt og pepper.

 

 

Konfitert Kje

Dette er utgangspunktet for flere av oppskriftene. Dette er aller best med bog og lår, men om du tar av ytrefilet og indrefilet kan du confitere hele kjeet. Kutt da kjøttet opp i mindre biter.

 

1 lår eller bog

1 hvitløk, delt i to

3 laurbær

1/4 potte timian

salt og pepper

olje til det dekker

 

Forvarm ovnen til 200 °C. Sett den ildfaste formen i ovnen og skru ned til 140 °C etter 15 minutter. Den skal stå i ca. 2 timer eller til kjøttet løsner fra beinet.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev