FOTO stian Broch
KOKK stian floer, mads andre hansen og karl torbjørn andersen
appetitt 2/2017
Artiskokk
reddiker
600 g kjeconfit, se egen oppskrift
1 salathode, batavia eller lignende
Grill artiskokken på siden av glørne på grillen eller bak den i ovnen i 15 minutter. Avkjøl og rens den. Reddikene og salaten renses og vaskes. Bland alt i en stor bolle sammen med vinaigrette.
Vinaigrette
1 ss eplesidereddik
1 ss finkuttet sjalottløk
1 ts Dijon sennep
2 ss olivenolje
salt og pepper
2 stilker flatpersille
2 ss gressløk
Bland sammen ingrediensene og smak til med sennep, salt og pepper.
Konfitert Kje
Dette er utgangspunktet for flere av oppskriftene. Dette er aller best med bog og lår, men om du tar av ytrefilet og indrefilet kan du confitere hele kjeet. Kutt da kjøttet opp i mindre biter.
1 lår eller bog
1 hvitløk, delt i to
3 laurbær
1/4 potte timian
salt og pepper
olje til det dekker
Forvarm ovnen til 200 °C. Sett den ildfaste formen i ovnen og skru ned til 140 °C etter 15 minutter. Den skal stå i ca. 2 timer eller til kjøttet løsner fra beinet.