Røkt sellerikrem
2 sellerirøtter
1 dl fløte
2 dl nøttesmør
salt etter smak
Kok sellerirøttene møre i vann og røyk dem i ovnen. Kjør opp i blender med fløte og smør, og smak til.
Brandade med spekepølse
4 mandelpoteter
1 fedd hvitløk
100 g klippfisk
2 dl nøttesmør
1 dl melk
1 laurbærblad
olivenolje, salt og pepper
Lag potetkrem med hvitløk, nøttesmør og melk. Hvitløken kokes med potetene og moses med. Trekk klippfisk i melk med laurbær. Blandes sammen og smakes til med olivenolje og krydder.
Karamellisert knutekålskum
4 små knutekål, ca 6 cm i diameter
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 dl kyllingkraft
6 dl fløte
2 dl melk
2 dl nøttesmør
salt og pepper
Knutekålen deles i 2 og legges på brett med snittflaten ned. Bak i ovn på 180 °C i 2 timer. Fres løk i kjele, ha i kraft, melk og fløte. Fjern det svidde ytterste laget på knutekålen og kok sammen med basen til passe tykkelse. Smak til med nøttesmør, salt og pepper. Anrett fisken på en tallerken med garnityret på toppen og rundt fisken.