600 g torskrygg
gratinering
30 g mel
30 g smør
4 dl melk
200 g mandelpoet
gressløk
salt, pepper og sitronzest etter smak
Forvarm ovnen til 200 ° C, sett potetene på kok og sett melk på kok. Ha smør i en kjele og smelt det, når smøret slutter å boble har du i melet og freser dette til det er hvitt, spe på med den varme melken og la dette småputre i ca 20 minutter under omrøring.
Når potetene er ferdig kokt siler du av vannet, og knuser de godt sammen med en visp eller stapper. Bland det sammen med den hvite sausen. Vend inn parmesan og smak til med salt, pepper og finrevet sitronskall. Kjevl blandingen mellom 2 lag bakepapir, sett dette i fryseren.
Når det er frosset kutter du den i firkanter som passer oppå fisken. Ha fisken i en ildfast form med litt olivenolje og bak den i 10-12 minutter
Kålrot og bacon vinaigrette
¼ kålrot
gressløk
1 sjalottløk
200 g bacon
½ dl olivenolje
sitronsaft etterr smak
Skrell og kutt kålroten i små terninger. Sylt kålroten i samme type lake som traktkantarellen. Sjalottløk og gressløk finkuttes. Kutt bacon i små biter, hadet i en stekepanne og stek det sprøtt. Ha så i sjalottløk og den syltede kålroten, fres dette til løken er blank, ta av varmen og ha i olivenolje, gressløk og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
grønne saker
8 gulrøtter
½ spisskål
Forvarm ovnen til 200 ° C. Gulroten skrelles, og marineres med litt salt, olivenolje og sitronsaft. Legg gulrøttene i en ildfast form og bak dem i ca 20 minutter, eller til de er møre.
Kålen dels opp i store flak og kokes i lettsaltet smørvann til den har falt sammen. Legg gulrøttene og kålen utover en tallerken, ha på godt med kålrot og baconvinaigrette og legg fiskestykkene i midten.