Grillretter oljer, sauser og marinader Montreal steak spice, saus og injeksjon

Montreal steak spice>

3 ss koshersalt

3 ss kvernet, svart pepper

2 ss hvitløkpulver

2 ss røkt paprikapulver

2 ss løkpulver

1 ss dillfrø

1 ss malt koriander

1 ss knuste rød pepperflak

1 ss tørket sennep

 

Bruk en morter eller krydderkvern, knus alle ingrediensene til pulver og fyll det i en tett beholder. Trim brisketen ren for sener og mesteparten av fettet. Hele toppen av den flate kjøttsiden skal være uten synlig fett.

Bland ingrediensene til injeksjonen og sett til side en times tid. Bruk en injeksjonsprøyte og sprøyt brisketen med væske til den er fylt. Bland løk og soppulver. Dryss blandingen på brisketen til den er godt dekket. Krydre godt med rub på alle sider. Sett brisketen til side en ½ time før røyking.

 

Injeksjon

2 dl (4 x) konsentrert grønnsaksbuljong                                            

5,6 dl Farris, med lite kullsyre

 

Spray

6 dl oksebuljong, med lite salt

0,2 dl Worchestershiresaus

2 ss fish sauce

 

 Blandes sammen og fylles på sprayflaske

 

Saus

4 dl kjøttbuljong, med lite salt

1 gul løk, i skiver

2 ss usaltet smør

1 ss grovmalt, sort pepper

 

Kokes, reduseres, siles og smakes til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev