Syltet agurk i skiver
3 x 1 liter glass
3 liter agurker, i skiver
2 liter vann
2 dl salt
Skjær agurkene i passende skiver. Rør salt og vann sammen til all saltet er oppløst. Hell blandingen over agurkene og la det stå kaldt i et døgn.
Eddiklake
6 dl eddik
1,8 l vann
1 kg sukker
Kok opp til sukkeret er oppløst.
Til sylting
3 ss sennepsfrø
15 laurbærblader
12 dillkroner
2 rødløk, i skiver
6 små, runde chili
Kok opp 4 liter vann og hell over på glassene. La det stå i fem minutter. Tøm glassene og legg agurk og resten av ingrediensene lagvis i glassene.
Hell over laken til slutt og lukk glassene. Snu glassene på hodet og la dem kjøle seg ned før de snus riktig vei og settes kjølig.
Syltet gresskar
2 sylteglass
1 gresskar, okkaido eller butternut
2 ss grovsalt
Syltelake
5 dl sylteeddik
5 dl vann
400 g sukker
10 fennikelfrø
4 stjerneanis
15 pepperkorn
4 kvister rosmarin
2 appelsiner
Dag 1
Skrell gresskaret, halvér det og fjern kjernene.
Skjær gresskarkjøttet i skiver på ca. 1 cm tykkelse, a la asier, dryss med salt, og la dem trekke i kjøleskapet i 12 timer.
Dag 2
Skyl gresskarskiverne i kaldt vann og fyll dem i to skoldede sylteglass eller et stort. Hell alle ingrediensene til syltelaken i en gryte, appelsinene skåret i grove stykker,
og kok opp. Hell den kokende laken over gresskarskivene og lukk glasset tett. Sett glasset i kjøleskapet eller i en mørk, kjølig kjeller.
La det trekke i ca. 1 uke før bruk. Syltet gresskar kan holde seg i 6 måneder i kjøleskap.