4 økologiske egg
Kok eggene i 6 minutter og ha rett over i kaldt vann. La dem avkjøles litt før de skrelles og serveres.
Grønnkålpure
4 stilker grønnkål
2 ss rapsolje
2 dl fløte
salt og pepper etter smak
Skjær stilkene av grønnkålen og fres bladene i olje i et par minutter. Ha i foodprosessor og kjør til puré. Tilsett fløte til du får en grov puré.
Smak til med salt og pepper.
Varm opp grønnkålpureen rett før servering.
Eplesirup
2 dl god eplemost
1 dl sukker
Kok eplemost og sukker til sirupen begynner å tykne. Avkjøl.
Knekkebrød
2 dl sammalt hvete, grov
2 dl lettkokt havregryn
1 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vann
Bland alt og la stå i 10 minutter. Spre massen på tre bakepapir og legg bakepapir over.
Kjevle ut så du får flate, fine flatbrød.
Stek i ovnen på 175 °C i ca 10 minutter. Ta ut brettene og skjær i fine stykker.
Sett inn i ovnen igjen i 30 minutter.
Dette er en stor oppskrift, så her har du mange knekkebrød.
Hvis du ikke har tid, har vi grove, sunne knekkebrød fra Eventyrsmak i Bondens butikk.