Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Kokt egg og grønnkålpure

Kokt egg og grønnkålpure >

4 økologiske egg

Kok eggene i 6 minutter og ha rett over i kaldt vann. La dem avkjøles litt før de skrelles og serveres.

 

Grønnkålpure

4 stilker grønnkål

2 ss rapsolje

2 dl fløte

salt og pepper etter smak

 

Skjær stilkene av grønnkålen og fres bladene i olje i et par minutter. Ha i foodprosessor og kjør til puré. Tilsett fløte til du får en grov puré.

Smak til med salt og pepper.

Varm opp grønnkålpureen rett før servering.

 

Eplesirup

2 dl god eplemost

1 dl sukker

 

Kok eplemost og sukker til sirupen begynner å tykne. Avkjøl.

 

Knekkebrød

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl lettkokt havregryn

1 dl havrekli

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl kruskakli

2 ts salt

7 dl vann

 

Bland alt og la stå i 10 minutter. Spre massen på tre bakepapir og legg bakepapir over.

Kjevle ut så du får flate, fine flatbrød.

Stek i ovnen på 175 °C i ca 10 minutter. Ta ut brettene og skjær i fine stykker.

Sett inn i ovnen igjen i 30 minutter.

Dette er en stor oppskrift, så her har du mange knekkebrød.

Hvis du ikke har tid, har vi grove, sunne knekkebrød fra Eventyrsmak i Bondens butikk.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev