1 bunt hvit asparges
100 g løyrom
1 beger seterrømme
1 boks kremfløte
1 stykke pepperrot
100 g ramsløk
1 kvist dill
1 sitron
1 stykke bottarga eller tørket torskerogn, kan sløyfes
Rens aspargesen og høvle til «pappardelle» med en aspargesskreller. Vend sammen med en teskje havsalt og sett i en sil eller dørslag så den får renne av seg og samtidig bli kvitt litt av bitterheten. Etter 20 minutter skylles aspargesen og tørkes lett.
Varm seterrømme forsiktig, spe med litt fløte for å justere konsistensen til en tynn hvit saus.
Tilsett aspargesstrimlene og ramsløken og kok under lokk i 1-2 minutter til aspargesen begynner og falle sammen.
Smak til med sitron, salt og pepperrot.
Ha klar 4 tallerkener og fordel aspargesen på dem. Legg en god klikk med løyrom på aspargesen.
Pynt med noen små dillkvister og riv over tørket rogn.