Syltet gresskar
1 kg gresskar
4 dl eddik, 7 %
750 g sukker
40 g hel frisk ingefær
3 hele nellik
1 rød chili
Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i. Del det i to og skrap ut kjernene. Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene.
Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren. Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker. Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende.
Kok chilien med de siste minuttene.Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk. Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.
Gresskarkrem
1 lite hokkaidokresskar, i grove biter
1/2 rød chili, grovhakket
ca 30 g ingefær, grovhakket
2 sjalottløk, i skiver
2 store hvitløksfedd, grovhakket
3 ss olivenolje
saft fra ca 1/2 sitron
salt og pepper
vann
Fres alt sammen på medium varme til løken blir blank og myk i olivenoljen. Ha på vann så det nesten dekker gresskaret. Kok opp.
La det stå og putre til gresskaret er mørt. Sil av vannet, men ta vare på litt av det. Kjør til en glatt pure. Bruk så lite som mulig av vannet, så den blir tykk og smidig.
Smak til med sitron, salt og pepper.
Legg kremen i en flat skål og topp med ristede gresskarkjerner, poppet korn, syltet gresskar, ferskost, rå grønnkål, gulrot og grønnkålchips.